Кремъл заяви в сряда, че не е загрижен от това,

...
Кремъл заяви в сряда, че не е загрижен от това,
Коментари Харесай

Русия не се притеснява от развитието на ядрения арсенал на Китай

Кремъл съобщи в сряда, че не е угрижен от това, че Китай усилва опциите на своя нуклеарен боеприпас, подчертавайки  " напредналото стратегическо партньорство "  на Москва с Пекин и суверенното право на Китай да подсигурява личната си сигурност.
Китай разкри първите си нуклеарни подводници с управляеми ракети, показва последния отчет на Пентагона за китайската войска. Те дават на Пекин благоприятни условия за нахлуване по суша и море, които в миналото бяха единствената област на американски и съветски кораби.
Русия построи още по-тесни търговски, политически връзки и връзки в региона на сигурността с Китай, част от това, което те наричат ​​партньорство " без ограничавания ", след решението на Москва да изпрати десетки хиляди бойци в Украйна през февруари 2022 година, което провокира широкообхватни западни наказания.
Докладът на Пентагона, оповестен на 20 октомври, бележи първото явно удостоверение, че модифицираните подводници, следени в китайските корабостроителници през последните 18 месеца, са подводници вид 093B с управляеми ракети.
Русия поправя личното си законодателство по нуклеарни въпроси този месец, като Народното събрание в сряда приключи приемането на закон, който отдръпва ратификацията на Москва на световния контракт, забраняващ тестванията на нуклеарни оръжия.
Русия споделя, че няма да възобнови нуклеарните опити, в случай че Вашингтон не го направи, само че специалистите по надзор на въоръженията са загрижени, че може да се доближава към тест, който Западът би възприел като заплашителна ескалация в подтекста на войната в Украйна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР