Кремъл заяви в понеделник, че наградата Оскар за най-добър документален

...
Кремъл заяви в понеделник, че наградата Оскар за най-добър документален
Коментари Харесай

Кремъл видя "политизация" в Оскара за "Навални"

Кремъл съобщи в понеделник, че премията " Оскар " за най-хубав документален филм, извоювана от " Навални ", филм за хвърления в пандиза критик на Москва Алексей Навални, демонстрира " прочут детайл на политизация " от Холивуд.

Филмът, който споделя историята на опита за отравяне на най-известния съветски опозиционер, на 95-тото връчване на премиите на Американската кино академия в неделя вечер.

" Не мога да преценява качествата на този документален филм, тъй като не съм го гледал. Би било нелогично да споделям каквото и да било. Въпреки че не съм го гледал, дръзвам да предположа, че има прочут детайл на политизиране на тематиката тук ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред кореспонденти.

Един от създателите на кино лентата - българинът Христо Грозев, беше разгласен за търсене от Москва в края на декември, като публично съветските управляващи не са оповестили причина за преследването на проверяващия публицист.

 Москва разгласи за търсене журналиста Христо Грозев Москва разгласи за търсене журналиста Христо Грозев

Заради опасения за сигурността, свързани с издирването на Грозев той не беше позволен в залата при връчването на.

Алексей Навални беше токсичен с вещество, за което се допуска, че е нервнопаралитичното вещество " Новичок " на летището в сибирския град Томск, където през август 2020 година е на предизборно посещаване. В самолета към Москва на опозиционния водач му прилошава и водачът каца изключително в Омск, където Навални е приет в болница в извънредно тежко положение. По гледище на брачната половинка му политикът е откаран с частен аероплан за лекуване в Германия.

 Христо Грозев: Сега най-малко още 20 млн. души ще гледат Христо Грозев: Сега най-малко още 20 млн. души ще гледат " Навални "

След възобновяване си през 2021 година, макар предизвестията, той взема решение да се върне в Русия и да възобнови политическата си активност. Веднага е задържан и скоро е наказан на девет и половина години затвор по разнообразни обвинявания, измежду които корист с дарения за закритата си към този момент фондация, за нарушаване на мярката си на отклоняване и за засегнатост на съда. Изпратен е в затворническа колония на към 150 км от Москва. Напоследък се оплаква от влошено здраве от.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР