Кремъл заяви в петък, че Русия планира да се свърже

...
Кремъл заяви в петък, че Русия планира да се свърже
Коментари Харесай

Кремъл чака разяснения от Армения за ОДКС

Кремъл съобщи в петък, че Русия възнамерява да се свърже с Армения, откакто министър председателят Никол Пашинян сподели, че Ереван е замразил присъединяване си в водената от Русия Организация на контракта за групова сигурност (ОДКС), защото пактът е провалил страната , предава " Ройтерс ".

Пашинян направи мненията в изявление, излъчено в четвъртък.

През последните месеци той изрази неодобрение от дългогодишните връзки на Армения с Русия и сподели, че Армения към този момент не може да разчита на Русия, с цел да обезпечи своите отбранителни потребности. Той също по този начин допусна, че нейното участие в ОДКС е в развой на преразглеждане.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели пред телевизионния канал " Звезда ", благосъстоятелност на министерството на защитата, в петък, че Москва се нуждае от повече детайлности от Армения.

" Арменската страна не е подхванала никакви публични дейности в това отношение ", сподели той, имайки поради хипотетичното заледяване на нейното присъединяване в ОДКС.

" Възнамеряваме да се свържем с нашите сътрудници и да изясним смисъла на тези изказвания.
 Армения приключи участието си в ОДКС
Армения приключи участието си в ОДКС

Споразумението за групова сигурност не е било изпълнено във връзка с Армения, изключително през 2021-2022 година

Други някогашни руски членове на ОДКС са Беларус, Казахстан, Киргизстан и Таджикистан.

" Секретариатът на ОДКС не е получавал никакви изказвания от Ереван по отношение на преустановяването на участието му ", заяви в петък организация Интерфакс, базирайки се на пресслужбата на организацията.

" Що се отнася до тезата за замразяването на присъединяване (в блока), явно става дума за безучастие на Република Армения в редица събития, извършени от организацията неотдавна.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР