Кремъл заяви днес, че ще направи всичко възможно, за да

...
Кремъл заяви днес, че ще направи всичко възможно, за да
Коментари Харесай

Кремъл се оплака: Разграбват замразени руски активи за репарации за Украйна

Кремъл съобщи през днешния ден, че ще направи " всичко допустимо ", с цел да попречи на Запада да изземе замразените интернационалните запаси на Русия или да ги разграби, с цел да ги даде на Украйна под формата на репарации, съобщи Ройтерс.

Дмитрий Песков, прессекретарят на съветския президент Владимир Путин, разкритикува утвърдената през вчерашния ден от Общото заседание (ОС) на Организация на обединените нации резолюция, в която се споделя, че Русия би трябвало да изплати репарации на Украйна за нанесените по време на избухналата преди девет месеца война вреди.

Западът замрази към половината от интернационалните запаси на Русия, т. е. над 300 милиарда $, откакто нейните въоръжени сили нахлуха в Украйна през февруари.

" Русия ще направи всичко допустимо ", с цел да се опълчи на опитите на Запада " да разграби " запасите ѝ, сподели Песков.

Той упрекна Запада в " рекет и нарушение на всички основи и правила на частната благосъстоятелност и интернационалното право ".

Действията в Организация на обединените нации са опит да се употребява международният конгрес за " официализиране на грабежа ", сподели представителят на Кремъл.

Попитан дали Русия е подготвена да взе участие във възобновяване на инфраструктурата на Украйна, разрушена по време на спора, Песков отговори сбито: " Не, това е изключено. "

Резолюцията бе подкрепена от 94 от 193-те страни членки на Оценка за съвместимост на Организация на обединените нации, а 14 гласоподаваха срещу. В текста се акцентира, че Русия " би трябвало да понесе правните последствия за всички свои интернационално непозволени дейности ", в това число за човешките жертви и нанесените материални вреди.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР