Кремъл заяви днес, че руският президент Владимир Путин се е

...
Кремъл заяви днес, че руският президент Владимир Путин се е
Коментари Харесай

Кремъл разкри: Путин се срещнал с Пригожин след бунта

Кремъл съобщи през днешния ден, че съветският президент Владимир Путин се е срещнал с шефа на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин на 29 юни - пет дни след кратковременно въстание на наемниците, съобщи Ройтерс.
Говорителят на съветския президент - Дмитрий Песков сподели пред кореспонденти, че Путин е поканил 35 души, измежду които всички командири на отряди във " Вагнер ", в това число самия Пригожин, на срещата, която е траяла три часа. Командирите на " Вагнер " са декларирали пред Путин, че са негови бойци и ще продължат да се борят за него, добави Песков.
Говорителят на Кремъл не даде подоробности за наличието на диалозите, само че уточни, че Путин е дал оценка на дейностите на " Вагнер " в Украйна, както и на случилото се на 24 юни - денят на метежа. 
Оглавеният от Пригожин къс протест, при който бойците на " Вагнер " завзеха южния град Ростов, изправи Путин пред най-сериозното предизвикателство пред властта му, откогато застана отпред на Русия през 1999 година
Краят на метежа пристигна със съглашение, подписано с посредничеството на президента на Беларус Александър Лукашенко. След това съветският президент благодари на своята войска и службите за сигурност за предотвратяването на хаоса и гражданската война.
Пригожин съобщи, че протестът не е имал за цел свалянето на държавното управление, а да " изправи пред съда " командващите армията и шефовете на министерство на защитата за, по думите му, техни неточности и непрофесионални дейности в Украйна.
Шефът на " Вагнер " трябваше да замине за Беларус според изискванията на договорката, само че Лукашенко съобщи предходната седмица, че той се е върнал в Русия и че бойците на частната военна компания към момента не са приели предлагането да отидат в Беларус - нещо, което повдига въпроси за осъществяването на съглашението, отбелязва Ройтерс.
На фотографията горе: 11 ноември 2011 година Евгений Пригожин сервира на съветския президент Владимир Путин в ресторант край Москва
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР