Кремъл заяви днес, че Москва работи за решаване на техническите

...
Кремъл заяви днес, че Москва работи за решаване на техническите
Коментари Харесай

Русия коментира проблемите с полетите

Кремъл съобщи през днешния ден, че Москва работи за решение на " техническите " проблеми, зародили вследствие на решението на някои европейски самолетни компании да заобикалят беларуското въздушно пространство при полети към и от Русия, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Европейският съюз прикани своите самолетни компании да заобикалят Беларус и предприе стъпки към затваряне на своето въздушно пространство за беларуски превозвачи, откакто в неделя беларуските управляващи отклониха полет на " Райънеър " и арестуваха публицист отстъпник, пътувал със самолета. Русия през вчерашния ден не даде позволение за полет на " Австрийските авиолинии " от Виена за Москва, плануван да заобиколи Беларус, а в сряда не утвърди изменен маршрут за полет на " Ер Франс " от Париж за Москва. И двата полета бяха анулирани.

Днес обаче съветските управляващи са разрешили на полет на " Австрийските авиолинии " от Виена за Москва да заобиколи Беларус, сподели самолетната компания, представена от ТАСС, а през вчерашния ден са дали разрешение за полети на други задгранични превозвачи. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че проблемите са чисто механически и че въпросът не би трябвало да се отрази негативно върху връзките сред Европейски Съюз и Русия. Според него просто има " избрани точки за влизане и излизане от въздушното пространство на всяка страна ".

Руските авиационни управляващи са споделили на превозвачите, че измененията на маршрутите от Европа за Русия поради политическия спор по отношение на Беларус може да доведат до по-дълго време за предоставяне на позволение за полетите заради нараствания брой сходни претенции, показва Ройтерс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР