Кремъл заяви днес, че Европа ще пострада тежко от въвеждането

...
Кремъл заяви днес, че Европа ще пострада тежко от въвеждането
Коментари Харесай

Кремъл заяви, че от ембарго върху руския петрол ще пострада Европа, а не САЩ

Кремъл съобщи през днешния ден, че Европа ще пострада тежко от въвеждането на ембарго върху съветския нефт, което ще нанесе удар по енергийния баланс на континента, само че няма да повлияе на Съединени американски щати, оповестява Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс. Някои външни министри от Европейски Съюз упорстват за налагане на ембарго върху съветския нефт като част от усилването на глобите против Русия поради войната в Украйна.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели пред кореспонденти, че въпросът за ембаргото върху петрола е комплицирана тематика. " Подобно ембарго би се отразило доста съществено на международния петролен пазар, ще се отрази доста зле на енергийния баланс на Европейския континент ", съобщи той. " Нищо няма да се промени за американците и те ще се усещат доста по-добре от европейците (в случай на петролно ембарго). Това би било тежко за европейците - такова решение би засегнало всички ", добави Песков.

Говорителят сподели също, че към момента няма забележителен пробив в мирните договаряния сред Москва и Киев и прикани страните, които имат въздействие в Украйна, да го употребяват, с цел да накарат Киев да заеме по-конструктивна позиция. По думите на Песков преди да има основа за възможна среща сред президента Владимир Путин и украинския му сътрудник Володимир Зеленски, първо би трябвало да има забележителен прогрес в договарянията.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР