Кремъл заяви днес, че е много важно да се деблокира

...
Кремъл заяви днес, че е много важно да се деблокира
Коментари Харесай

Кремъл: Много е важно да се деблокира износът на зърно

Кремъл съобщи през днешния ден, че е " доста значимо " да се деблокира износът на зърно. Очаква се през днешния ден Киев и Москва да подпишат съглашение, което да докара до облекчение на международната продоволствена рецесия.

" Много е значимо да се деблокират доставките на торове, хранителни артикули и зърно за международните пазари ", съобщи пред кореспонденти представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

" Украинското зърно е относително малко като количество, само че въпреки всичко е доста значимо то да стигне до международните пазари. "

По-рано съветският президент Владимир Путин съобщи, че съгласно оценките на съветското министерство на земеделието Украйна може да изнесе към 5 млн. тона пшеница, което е единствено дребна част от международното произвеждане на зърно. В същото време Путин съобщи, че през 2021-2022 година Русия ще изнесе 37 млн. тона пшеница, а през 2022-2023 година ще усили този размер до 50 млн. тона.

Очаква се през днешния ден в Истанбул представители на Киев и Москва да подпишат съглашение за обновяване на украинския експорт на зърно през Черно море.

Първото огромно съглашение сред враждуващите страни е реализирано с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция.

Песков съобщи, че съветският министър на защитата Сергей Шойгу, който към този момент дойде в Истанбул, ще съставлява Москва.

Той удостовери плануваното сключване на съглашението, само че отхвърли да разяснява повече.

" Ако нещата там се случват, тогава ще има изказване ", сподели Песков.

При визитата си в Техеран по-рано тази седмица съветският президент Владимир Путин съобщи, че Западът би трябвало да отстрани рестриктивните мерки върху износа на съветско зърно, в случай че желае Москва да улесни износа на украинско зърно.

Военната намеса на Русия в Украйна попречва доставките от един от най-големите експортьори на пшеница и друго зърно в света, като провокира опасения за дефицит на храни в международен мащаб.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР