Кремъл заяви днес, че е доволен от темпото, с което

...
Кремъл заяви днес, че е доволен от темпото, с което
Коментари Харесай

Москва отрича да има забавяне на разследването за смъртта на Пригожин

Кремъл съобщи през днешния ден, че е удовлетворен от темпото, с което тече следствието на самолетната злополука, при която почина притежателят на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин, макар че повече от три седмици след станалото към момента не са ясни аргументите, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Пригожин беше изпаднал в недружелюбност и беше считан за предател от съветския президент Владимир Путин поради това, че провежда несполучлив опит за протест на 23 юни.

Два месеца по-късно ръководителят на наемниците почина дружно с основните си помощници при злополуката с частния си аероплан.

Украйна и Западът стартират версията за възмездие от страна на Кремъл - нещо, което Москва отхвърля, без обаче до момента да е оповестила аргументите за злополуката на самолета, изпълнявал полет от Москва за Санкт Петербург.

" Определено не считаме ", че следствието е прекомерно постепенно, сподели през днешния ден по време на ежедневната си конференция представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

„ Това следствие не е просто, това не е елементарен случай и по тази причина да го разясняваме би било изцяло прибързано “, сподели представителят.

Черните кутии на самолета бяха открити съвсем незабавно, а рухването му беше снимано, показва Агенция Франс Прес.

Руските следователи към този момент не показват дали преглеждат версиите за ликвидиране, механически проблем или човешка неточност и единственото следствие, почнало до момента, е за нарушаване на разпоредбите за въздушна сигурност.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР