Кремъл заяви днес, че бившият германски федерален канцлер Герхард Шрьодер

...
Кремъл заяви днес, че бившият германски федерален канцлер Герхард Шрьодер
Коментари Харесай

Кремъл потвърди, че Герхард Шрьодер е в Москва

Кремъл съобщи през днешния ден, че някогашният немски федерален канцлер Герхард Шрьодер е в Москва и не изключи опцията за възможен контакт с него, заяви Ройтерс.

" Доколкото знаем, той е в Москва ", съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, откакто бе запитан дали е осведомен с информацията, че през днешния ден някогашният немски канцлер е пътувал към съветската столица. Не е планувана среща, " само че не изключваме възможен контакт ", добави той.

Късно нощес немската медия Ер Те Ел заяви, че Шрьодер е в Москва, публикувайки негова фотография на своя уебсайт. " Аз съм на отмора за няколко дни. Москва е прелестен град ", съобщи някогашният немски канцлер след питане от малкия екран за това дали ще се срещне с съветския президент Владимир Путин.

От екипа на Шрьодер не дадоха коментар за аргументите за неговото посещаване в Русия.

Руската енергийна компания " Газпром " през вчерашния ден заяви, че от на следващия ден ще понижи доставките на газ за Германия по газопровода " Сверен поток 1 " до едвам 20 % от потенциала поради турбина, която съгласно съветската компания би трябвало да бъде спряна. Германия отхвърли обяснението.

Шрьодер е основна фигура в енергийните връзки сред двете страни. От 1998 до 2005 година е федерален канцлер на Германия, а по-късно заема пост в надзорния съвет на следената от съветската страна петролна компания " Роснефт ".

Според информацията в формалния му профил в обществената платформа " ЛинкдИн " Шрьодер към момента заема поста на ръководител на комитета на акционерите на " Северен поток АД ", оператор на газопровода, чийто мажоритарен притежател е " Газпром ".

Защитник на газопровода " Северен поток ", който придвижва съветски газ до Германия през Балтийско море, той е бил номиниран за член на управителния съвет на " Газпром " единствено три седмици преди началото на съветската инвазия в Украйна на 24 февруари.

В неразбиране от отхвърли на някогашния немски канцлер да се дистанцира от съветския президент Владимир Путин - в това число при срещата сред двамата в Москва през март - през май главните политически партии в Германия се споразумяха да го лишат от правото му на финансирана с обществени средства канцелария, като закрият финансираната от данъкоплатците активност и преразпределят личния състав.

Същият месец Шрьодер отхвърли предлагането на " Газпром " и се отдръпна от управителния съвет на " Роснефт ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР