Кремъл заяви, че военната операция срещу Украйна ще продължи толкова

...
Кремъл заяви, че военната операция срещу Украйна ще продължи толкова
Коментари Харесай

Кремъл: Руската военна операция в Украйна ще продължи колкото е необходимо

Кремъл съобщи, че военната интервенция против Украйна ще продължи толкоз дълго, колкото е належащо , според от нейните „ резултати “ и нейната „ целенасоченост “, съобщи Франс прес.

Говорителят на съветския президент Дмитрий Песков сподели също пред публицисти, че Москва има за цел да наложи „ безпристрастен статут “ на Украйна, нейната демилитаризация и елиминирането на „ нацистите “, каквито съгласно него има в страната. „ Продължителността (на операцията) ще се дефинира от нейните резултати и нейната целенасоченост. Тя ще бъде избрана от главнокомандващия “ въоръжените сили, президента Владимир Путин, сподели Песков. Той добави, че руснаците поддържат военните дейности на страната си. 

Говорителят увери, че Москва не се пробва да извърши " окупация " на Украйна и че бъдещето остава " въпрос на избор на украинския народ ".

„ В идеалния случай Украйна би трябвало да бъде освободена и прочистена от нацистите “, сподели представителят на Кремъл.

Москва упреква прозападните управляващи в Киев, че са организирали " геноцид " над рускоезичното население на Изтока благодарение на военни елементи, близки до крайнодесните придвижвания в страната.

Говорителят н а Кремъл обаче не отговори на въпроса дали Москва счита украинския президент Владимир Зеленски за „ нацист “.

Според него решението за нахлуване на Украйна е " подбудено от угриженост за бъдещето " на Русия, която седмици наред упорства пред Запада да обещае, че Киев в никакъв случай няма да се причисли към НАТО.

Говорителят загатна като цел на интервенцията „ неутрализацията на военния капацитет “ на Украйна, която „ неотдавна беше мощно укрепен, в това число с помощта на активността на непознати страни “.

Песков увери също, че Москва е подготвена да разиска своите претенции с украинските водачи, в случай че те са " подготвени да приказват за това ".

Все отново съгласно него Кремъл е " очаквал ", че на съветските пазари ще имат " прочувствена реакция " на офанзивата против Украйна. „ За да бъде този прочувствен интервал допустимо най-кратък, бяха взети всички нужни ограничения “, сподели той, въпреки че Московската фондова борса и рублата се сринаха в през днешния ден.

Говорителят също по този начин счита, че " страна като Русия " не може да се окаже изолирана на интернационалната сцена , макар западните закани.

" Разбира се, че може да имаме проблеми с редица страни. Но ние сме имали проблеми с тези страни преди ", сподели той.

Песков не посочи до какви граници е сложена задача да стигнат съветските войски, подкрепящи двата отделили се района в Източна Украйна , съобщи ТАСС. " Не мога да ви давам такава информация, заради военни, софтуерни и други съображения, свързани с тази интервенция. Все отново в този случай пръв и единствен първоизточник би трябвало да бъдат нашите военни, нашето министерство на защитата ", означи представителят на Кремъл.

Попитан дали интервенцията ще се ограничи до границите на така наречен Донецка и Луганска национални републики Песков сподели: " На въпросите ви би трябвало да отговорят военните ". Той пренасочи към военните също въпроса за това взе участие ли по някакъв метод в тази интервенция Беларус. " Същността на интервенцията не ни разрешава да разясняваме това ", означи представителят.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР