Кремъл заяви, че приветства предложението на Ватикана да предостави платформа

...
Кремъл заяви, че приветства предложението на Ватикана да предостави платформа
Коментари Харесай

Кремъл обясни защо Ватиканът не може да посредничи в конфликта с Украйна

Кремъл съобщи, че приветства предлагането на Ватикана да даде платформа за договаряния за разрешаване на украинския спор, само че позицията на Киев прави това невероятно , оповестява " Ройтерс ".

" Разбира се, ние приветстваме такава политическа воля, само че като се има поради де факто и де юре обстановката, която имаме в този момент от украинска страна, не могат да се търсят сходни платформи ", означи Дмитрий Песков представител на съветския президент.

Преди 10 дни в изявление за в. " Стампа " папа Франциск повтори, че, с цел да посредничи и да постави завършек на спора сред Русия и Украйна.

Откакто съветските сили нахлуха в Украйна преди повече от девет месеца, няколко страни, измежду които Турция, Израел и Китай, бяха откроявани като евентуални медиатори в спора.
 Папата прикани Украйна да бъде
Папата прикани Украйна да бъде " далновидна " за реализиране на мир

Той загатва, че Киев би трябвало да направи " отстъпки "

Москва упрекна Киев, че затваря вероятността за договаряния, като изключва ангажимент с президента Владимир Путин, само че Украйна се възпротиви на концепцията да отстъпи своя територия, завладяна в това, което тя и Западът смятат за присвояване на земя в имперски жанр.

Украинският президент Володимир Зеленски към този момент съобщи, че.

От своя страна преди дни папа Франциск призова  за да обезпечат мир, евентуално намеквайки, че  Киев ще би трябвало да направи отстъпки, с цел да приключи войната.

Папа Франциск загатва Украйна в съвсем всички свои обществени изяви и неколкократно предизвести, че има заплаха рецесията да докара до, което би имало неконтролируеми последици в международен мащаб.

Миналия месец Франциск за първи път непосредствено помоли съветския президент Владимир Путин да приключи
 Папа Франциск желае мир, а не просто помирение в Украйна
Папа Франциск желае мир, а не просто помирение в Украйна

Ватиканът предлага да посредничи за преустановяване на конфликта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР