Кремъл заяви, че принуждаването“ на Русия към мир би било

...
Кремъл заяви, че принуждаването“ на Русия към мир би било
Коментари Харесай

Кремъл заяви, че „принуждаването“ на Русия към мир би било „фатална грешка“

Кремъл съобщи, че „ принуждаването “ на Русия към мир би било „ съдбовна неточност “, отхвърляйки мненията,, заяви The Guardian.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков изясни, че Русия желае мир, само че е невъзможновъпросът да бъде натрапен наложително.

Ден по-рано, Зеленски съобщи пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, че войната сред Русия и Украйна не може да бъде успокоена единствено с диалози и че Москва би трябвало да бъде принудена да подписа мир.

„ Русия е за мир, само че при изискване, че се подсигурява неговата непоклатимост и се изпълнят задачите на специфичната военна интервенция “, сподели на идващия ден Песков и добави: „ Без постигането на тези цели е невероятно да се наложи насила на Русия “.

„ Знаем, че някои хора по света желаят да беседват “ с съветския президент Владимир Путин, съобщи Зеленски пред Организация на обединените нации във вторник.

Облечен в присъщата си военна униформа, той назова сходни възгледи „ полуда “.

„ Русия може да бъде принудена единствено да реализира мир и тъкмо това е належащо - да бъде принудена да реализира мир “, добави той.

Повече от две години и половина откакто Русия стартира пълномащабната си военна атака, двете страни наподобяват все по този начин раздалечени, когато става въпрос за допустимо съглашение за преустановяване на сраженията.

Миналия месец Киев предприе ударна контраатака в западната част на Курската област в Русия - първото нахлуване на съветска територия от задгранична войска след Втората международна война.

Москва изиска от Киев да се откаже от териториите, които управлява сега в източната и южната част на Украйна, като авансово изискване за осъществяване на мирни договаряния.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР