Кремъл заяви, че отношенията между Русия и Молдова са много

...
Кремъл заяви, че отношенията между Русия и Молдова са много
Коментари Харесай

Кремъл: Отношенията между Русия и Молдова са много напрегнати

Кремъл съобщи, че връзките сред Русия и Молдова са доста напрегнати и упрекна молдовските водачи, че следват антируски дневен ред - седмица откакто Кишинев заяви, че е осуетил съветски опит за прелом, съобщи Ройтерс. 

Молдовският парламент утвърди предходната седмица ново прозападно държавно управление, откакто членовете на предходното ръководство подадоха заедно оставка след траяли с месеци политически и стопански кавги. Новото държавно управление на Дорин Речан даде обещание да поеме в прозападна посока и прикани за демилитаризация на Приднестровието - подкрепян от Москва сепаратистки регион, граничещ с Украйна, написа Българска телеграфна агенция.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че Русия се държи отговорно, имайки поради миротворците, които е разположила в Приднестровието, като предизвести Молдова да не нагнетява в допълнение ситуацията.

" Нашите връзки с Молдова към този момент са доста напрегнати ", сподели Песков. Молдовското " управление непрекъснато се концентрира върху всичко антируско, изпадат в антируска нервност. "

Молдовската президентка Мая Санду и украинският президент Володимир Зеленски споделиха този месец, че разполагат с разследваща информация, че Русия готви прелом, с който да смъкна молдовските управляващи и да всее безпорядък в някогашната руска република. Русия отхвърля обвиняванията, само че Москва настръхва пред опцията Молдова да влезе в Европейския съюз.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР