Кремъл взе Беларус за ядрен заложник. Това заявява в туит

...
Кремъл взе Беларус за ядрен заложник. Това заявява в туит
Коментари Харесай

Украйна: Кремъл направи от Беларус ядрен заложник

Кремъл взе Беларус за нуклеарен пленник. Това декларира в туит секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Олексий Данилов , като реакция на оповестеното през вчерашния ден от съветския президент Владимир Путин разполагане на тактически нуклеарни оръжия в съюзническата страна.

Изявлението на Путин за разполагане на тактически нуклеарни оръжия в Беларус е стъпка към вътрешна дестабилизация на страната и усилва оптимално равнището на отрицателно усещане и публично отменяне на Русия и Путин в самото беларуското общество, прави оценка още украинецът.
 Путин разполага нуклеарни оръжия в Беларус
Путин разполага нуклеарни оръжия в Беларус

Не било нарушаване на Договора за неразпространение на нуклеарното оръжие

Екперти към този момент показаха, че що се отнася до потреблението на тактически нуклеарни оръжия, от практическа позиция няма смисъл да се употребяват във война като тази, която се води в Украйна . Те са предопределени за широкомащабни офанзиви на многочислените армии на Варшавския блок против НАТО. За да се получи някакво преимущество на бойното поле, би трябвало да се употребяват доста такива бомби или ракети. 

Разполагането на съветски тактически нуклеарни оръжия в Беларус обаче  е . По време на спора Путин нееднократно загатваше нуклеарните оръжия, само че той предприе единствено една съответна практическа стъпка, когато разгласи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР