Кремъл все още не знае подробности за задържането в Рим

...
Кремъл все още не знае подробности за задържането в Рим
Коментари Харесай

Песков: Надяваме се да запазим конструктивните отношения с Италия

Кремъл към момента не знае детайлности за задържането в Рим на чиновник на съветския боен аташе, само че чака да поддържа позитивни връзки с Италия, съобщи представителят на съветския президент Дмитрий Песков, представен от TACC.

" Понастоящем нямаме информация за аргументите и събитията за това задържане ", съобщи Песков.

„ Но във всеки случай се надяваме, че доста позитивният и градивен темперамент на руско-италианските връзки ще получи своето продължение и ще бъде непокътнат “, сподели представителят на Кремъл.

В сряда съветското посолство в Италия удостовери обстоятелството на задържането на чиновник на офиса на военното аташе в Рим, като увери, че събитията по случая се обясняват.

По-рано командването на специфичните сили на карабинерите (ROS) заяви за ареста на италиански боен и съветски офицер, работещ в италианската столица, по заповед на прокуратурата в Рим. Според изказването на ROS италианският жител е арестуван, до момента в който " задграничният жител е подложен на инспекции на дипломатическия си статус ".

Специалното звено на карабинерите разясни, че карцерът е станал във вторник по време на предаването на поверителни документи в подмяна на парична премия. " Задържани са морски капитан и офицер от съветското посолство, които са упрекнати в шпионаж и основаване на опасност за държавната сигурност ", се споделя в изказването. Във връзка с този случай съветският дипломат в Италия Сергей Разов беше извикан в Министерството на външните работи на републиката в сряда. Италианското външно министерство заяви, че гони двама чиновници на съветското посолство.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР