Кремъл вече е и вероятно ще продължи да използва атаките

...
Кремъл вече е и вероятно ще продължи да използва атаките
Коментари Харесай

ISW: Кремъл използва и Израел срещу Украйна и САЩ

Кремъл към този момент е и евентуално ще продължи да употребява офанзивите на " Хамас " в Израел, с цел да придвижи няколко осведомителни интервенции, предопределени да понижат поддръжката и вниманието на Съединени американски щати и Запада към Украйна.

Москва ускори няколко осведомителни интервенции след офанзивите , като основно упрекна Запада, че е пренебрегнал споровете в Близкия изток в интерес на поддръжката на Украйна. Заместник-председателят на съветския Съвет за сигурност е трябвало да бъдат " заети " с работата по " палестинско-израелското споразумяване ", вместо да " се намесват " в Русия и да дават на Украйна военна помощ.

Руското министерство на външните работи (МВнР) упрекна Запада в блокиране напъните на нужния " квартет " от Русия, Съединени американски щати, Европейския съюз и Организация на обединените нации, което води до ескалация на насилието. С това упрекна Запада за актуалната битка.

Известният съветски пропагандист Сергей Мардан непосредствено съобщи, че Русия ще завоюва от ескалацията, защото светът " ще отклони мислите си от Украйна за известно време и още веднъж ще се заеме с гасенето на безконечния огън в Близкия изток ".

Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната (ISW).

Това е ориентирано към западната аудитория, с цел да вбият чеп във военната поддръжка за Украйна, да се стремят да деморализират украинското общество, като настояват, че Украйна ще загуби интернационална поддръжка, и имат намерение да уверят съветската вътрешна аудитория, че интернационалното общество ще пренебрегне военните старания на Украйна.

Няколко основни източника в съветското осведомително пространство изместиха фокуса на ежедневното си отразяване върху обстановката в Израел на 7 октомври, което може да повлияе на осведомителната среда към войната в Украйна през идващите дни или седмици. Много съветски блогъри се концентрираха главно върху офанзивите на " Хамас " в Израел на 7 октомври , а някои насърчаваха осведомителните интервенции на Кремъл, като твърдяха, че вниманието на Запада се е изместило от Украйна към Израел.
 Над 500 жертви взе войната в Израел
Над 500 жертви взе войната в Израел

Сраженията не престават, до момента в който международните водачи осъждат насилието и търсят излаз

Този фокус върху Израел даже подтикна един съветски блогър да призове другите да не " не помнят " за войната в Украйна. ISW не може да планува сега по какъв начин средата на източника ще се промени с развиването на офанзивите на Хамас в Израел, само че ще даде ясни актуализации за всяко влияние върху способността на ISW да събира от съветски милблогъри и източници за геолокация, както и следващи резултати върху наличните детайлности, които ISW може да даде в тези ежедневни оценки.

Украинските сили продължиха настъпателните интервенции покрай Бахмут и в западната Запорожка област на 7 октомври и съгласно известията са напреднали и в двете направления. Украинският общоприет щаб заяви, че украинските сили са постигнали непълен триумф източно от Андреевка (8 км югозападно от Бахмут).

Говорителят на украинската Източна група сили капитан Иля Евлаш означи, че украинските сили са напреднали от 100 до 300 метра в разнообразни направления покрай Бахмут през миналия ден.

Украински военни източници също така обявиха, че украинските сили са напреднали в западната Запорожка област в регионите северно от Копани (5 км северозападно от Роботине) и северно от Новопрокоповка (2 км южно от Роботине).
 Зеленски: Русия ще се опита тази зима да унищожи енергийната система на Украйна
Зеленски: Русия ще се опита тази зима да унищожи енергийната система на Украйна

Киев взема ограничения

В нощта на 6 против 7 октомври съветските сили нанесоха поредност от ракетни удари по тиловите региони на Украйна и пристанищната инфраструктура. Украински източници, в това число украинското Южно оперативно командване, оповестиха, че съветските сили са изстреляли крилати ракети Оникс от окупирания Крим в Черноморск, Одеска област; и ръководителят на Полтавска област Дмитро Лунин съобщи, че съветските сили са направили ракетен удар по Миргород, Полтавска област. Украинският общоприет щаб заяви, че съветските удари са нанесли вреди на зърнохранилище, жилищни здания, образователни здания и друга гражданска инфраструктура.

Руското държавно управление утвърди законодателство, което краткотрайно лимитира граничните контролно-пропускателни пунктове, които украинските жители могат да употребяват, с цел да влязат в Русия от трети страни, евентуално съсредоточени върху Беларус и балтийските страни, евентуално в отговор на продължаващата угриженост за сигурността на съветските гранични райони и вероятните украински старания за навлизане.

Руските медии оповестиха на 6 октомври, че законодателството гласи, че украинските жители на 14 и повече години могат да влизат в Русия от трети страни единствено през автомобилния контролно-пропускателен пункт Лудонка в Псковска област (граничеща с Латвия) и летище Шереметиево в Московска област от 16 октомври.

Законодателството не се ползва за украински жители, пътуващи от окупираните Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска области или украински жители под 14-годишна възраст, пътуващи без легален аставник. Съобщава се, че това решение е ориентирано към " обезпечаване на сигурността " на съветските жители.

Беларуски чиновници употребяват интернационалните партньорства в опит да легитимират ролята на страната  в противозаконното депортиране на украински деца. Руски и беларуски медии оповестиха на 4 октомври, че редица дипломати, които са упълномощени в Беларус, са посетили група от 44 деца от Лисичанск и Северодонецк в пункт за настаняване в Новополоцк, Беларус.

Групата дипломати включваше представители на Зимбабве, Индия, Катар, Китай, Куба, Монголия, Обединените арабски емирства, Палестина, Русия, Сирия и Общността на самостоятелните страни (ОНД).

Руски и беларуски медии оповестяват, че беларуски чиновници са посочили на дипломатите общежитието, където се намират децата , и са говорили за просветителните и медицинските услуги, предоставяни на децата. ISW по-рано заяви, че Беларус е тясно забъркана в напъните на Русия да депортира принудително украински деца от домовете им, а Европейският парламент одобри резолюция, отразяваща този факт на 13 септември, която признава беларуския деспот Александър Лукашенко за съизвършител в закононарушения, включващи депортиране на Украински деца в Беларус и Руската федерация.
 Украйна локализирала над 17 000 изчезнали във войната свои деца
Украйна локализирала над 17 000 изчезнали във войната свои деца

Към 18 септември 2023 година 1231 деца към момента се търсят

Беларуските управляващи евентуално са били домакини на делегацията в опит да показват нейните дейности по отношение на украинските деца като някак законни и законни, защото доста от дипломатите направиха позитивни изказвания по отношение на настаняването и прекарванията на децата в Беларус.

Командирът на съветския батальон " Восток " Александър Ходаковски съобщи, че съветските " патриотични " общности остават уязвими на разделяне заради неуспеха на съветските управляващи да консолидират обществото, изключително след протеста на финансиста на групата " Вагнер " Евгений Пригожин от 24 юни.

Ходаковски твърди, че Русия би трябвало да консолидира обществото си, с цел да реализира обща цел за войната - цел, за която той твърди, че съветското общество не схваща добре. Ходаковски твърди, че фактът, че Пригожин остава в главите на хората макар изгубването му от публичното внимание след протеста му, демонстрира, че съветските елити не се интересуват доста от нуждата от консолидиране на обществото. Ходаковски заключи, че има и ще има " провокативни инжекции " в съветското ултранационалистическо пространство, които имат за цел да разбият патриотичната среда посредством разпалване на несъгласия, с цел да забавят и усложнят военните старания. Ходаковски добави, че тези провокации също целят да създадат следвоенното съветско общество несигурно. Ходаковски евентуално реагира на полемиките в съветското осведомително пространство след споменаването на Пригожин в дискусионния клуб " Валдай " на 5 октомври и неговият отговор евентуално демонстрира, че съветското общество продължава да бъде повлияно от Пригожин макар гибелта му на 23 август.

Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров на 7 октомври  награди сина си Адам Кадиров със званието " Герой на Чеченската република ". Това стана факт,   макар неотдавнашните разногласия, откакто Рамзан Кадиров разгласява фрагменти по какъв начин Адам бие арестуван.
 Не проверяват сина на Кадиров за побой на пандизчия - малолетен е
Не проверяват сина на Кадиров за побой на пандизчия - малолетен е

Баща му се гордее с постъпката му

Депутатът от Руската държавна дума Адам Делимханов, кръстникът на Адам Кадиров, го похвали за това, че е " ослепителен образец " за подготвеност и обучение и целенасочен млад мъж. Рамзан Кадиров също назначи щерка си Айшат Кадирова за вицепремиер на Чечения по обществените въпроси на 2 октомври. И двете събития се случиха, откакто видни членове на Руския съвет по правата на индивида приканиха за следствие на побоя.

Руското министерство на защитата (МО) акцентира производството на междуконтиненталната балистична ракета (ICBM) " Сармат " на 7 октомври, подкрепяйки изказванията на съветския президент  за сполучливи проби на ракетата на 5 октомври като част от продължаваща осведомителна интервенция за нуклеарни ръбове. Министерството на защитата на Русия разгласява фрагменти, на които министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу посещава Красноярския машиностроителен цех и инспектира индустриалния развой на междуконтиненталната балистична ракета " Сармат ".

Шойгу съобщи, че съветските стратегически ракетни сили ще бъдат превъоръжени с ракетна система " Сармат ". ISW по-рано писа, че Кремъл и съветското министерство на защитата употребяват нуклеарна изразителност, с цел да подбуден Съединените щати и техните съдружници да оказват напън върху Украйна да договаря и че съветската приложимост на нуклеарни оръжия в Украйна остава малко евентуална.
 Шойгу изиска повече бомбардировачи Су-34
Шойгу изиска повече бомбардировачи Су-34

Военният министър разпореди увеличение на производството

Китайските компании не престават да изнасят технологии с генезис Съединени американски щати в Русия за потребление в съветски оръжейни системи. Министерството на търговията на на субектите за надзор на износа.

Руските районни държавни управления не престават да индоктринират съветските деца с патриотично образование в подготовка за бъдещи старания за набиране на военни. Руската опозиционна медия Idel Realii заяви, че Република Татарстан възнамерява повече от 200 000 деца да вземат участие в програмата " Патриотично образование " сред 2023 и 2026 година, която съгласно известията ще включва разпространяване на наръчници " Наръчник за наборни бойци ".

ISW по-рано заяви за дълготрайните старания на Русия за генериране на сили, които биха разрешили на Кремъл да поддържа войната в Украйна.

Съобщава се, че евентуални украински партизани са умъртвили чиновник на Единна Русия в окупираната Херсонска област. умря от пострадвания, получени по време на детонация в колата му. Украинският център за опозиция съобщи, че украинските партизани са координирали офанзивата.

Руските окупационни управляващи ще отхвърлят медицински грижи на украинските жители като част от продължаващите съветски старания за паспортизация. Окупационният началник на Запорожка област Евгений Балтийски съобщи в изявление за съветската държавна телевизия " Россия-1 " на 6 октомври, че окупационните управляващи в окупираната Запорожка област няма да дават медицински грижи на жители без съветски паспорти от 1 януари 2024 година

ISW по-рано заяви, че съветските управляващи и окупационните администрации не престават да правят насилствена паспортизация в окупирана Украйна.

Руските районни и федерални държавни управления не престават да развиват патронажни мрежи с окупираните райони на Украйна, с цел да интегрират окупираните територии в Русия. Окупационната администрация на Херсонска област съобщи на 6 октомври, че Република Адигея е помогнала за построяването на просветителна инфраструктура в Хеническ и че Република Адигея се е трансформирала в " основния съветски район ", подкрепящ окупираната Херсонска област.

Окупационната администрация на Херсонска област съобщи, че първият заместник-ръководител на президентската администрация на Русия Сергей Кириенко е посетил строителната площадка по-рано. Лидерът на Донецката национална република (ДНР) Денис Пушилин съобщи на 6 октомври, че съветският вицепремиер по строителството и районното развиване Марат Хуснулин е посетил просветителни центрове и обекти на енергийната инфраструктура в окупирания Мариупол.
 Геноцид в Запорожие: От Нова година съветските окупатори няма да лекуват украинци
Геноцид в Запорожие: От Нова година съветските окупатори няма да лекуват украинци

Кремъл нарушава интернационалното право
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР