Кремъл удвоява подкрепата си за Иран, докато САЩ провеждат удари,

...
Кремъл удвоява подкрепата си за Иран, докато САЩ провеждат удари,
Коментари Харесай

ISW: Кремъл удвоява подкрепата си за Иран, докато САЩ удрят

Кремъл удвоява поддръжката си за Иран, до момента в който Съединени американски щати организират удари , с цел да предотвратят офанзиви от подкрепящи Иран проксита в Ирак, Сирия и Йемен против американски и други цели. Руското министерство на външните работи (МВнР) осъди ответните удари на Съединени американски щати против позиции на подкрепяните от Иран милиции в Ирак, Сирия и Йемен на 3 февруари.

Съединени американски щати започнаха поредност от ответни въздушни удари против цели в Ирак, Сирия и Йемен на 2 и 3 февруари след офанзива с дрон на 28 януари от подкрепяна от Иран иракска милиция, която умъртви трима американски военнослужещи в североизточна Йордания.

Говорителят на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова осъди ударите като очевиден акт на американо-британска експанзия и цялостното неуважение на интернационалното право.

По думите ѝ, въздушните удари на САЩ допълнително разпалват спора в Близкия изток. Тя подлага на критика Обединеното кралство за поддръжката на провокативната политика на Съединени американски щати.

Русия изиска съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации (СС на ООН) по отношение на американските удари, което е планувано за 5 февруари.

Това написа в дневния си разбор Институтът за проучване на войната (ISW).
 Русия привиква Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за ударите на Съединени американски щати в Ирак и Сирия
Русия привиква Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за ударите на Съединени американски щати в Ирак и Сирия

Москва осъди дейностите на Вашингтон като експанзия против суверенни страни

Кремъл цензурира отразяването на митинга на съпруги на мобилизирани бойци в Москва на 3 февруари, евентуално с цел да потисне всяко допустимо придвижване в поддръжка на съветските бойци и против режима.

Членове на съветското обществено придвижване " Път към дома " поставиха цветя на гроба на Незнайния боец в Москва, преди да проведат митинг на близкия площад " Манежная ", с цел да отбележат 500-ия ден, откогато съветският президент Владимир Путин стартира частична готовност през септември 2022 година

Руските държавни медии не отразиха митинга, само че оповестиха, че московската прокуратура е предизвестила жителите да не участват на неустановен, само че забранен митинг в Москва на 3 февруари, доста евентуално имайки поради митинга " Пътят към дома ".

Руските опозиционни медии пресметнаха, че са участвали към 200 души, и оповестиха, че московската полиция е задържала 27 души, множеството от които съветски и задгранични публицисти.  По-късно управляващите са освободили арестуваните лица без покачване на обвинявания .

Руската полиция разреши на протестиращите от " Пътят към дома " по-късно да отидат и в предизборния щаб на Путин и да напишат апели към Путин да върне активизирания личен състав вкъщи. Но щабът разреши единствено на дребни групи стачкуващи да влязат вътре и мощно ограничи достъпа на медиите. Руските органи евентуално съзнателно са задържали публицисти, а не протестиращи, с цел да лимитират отразяването на събитието, като в същото време лишават организацията от платформа, на която да се излъчва в осведомителното пространство.

В края на 80-те и началото на 90-те години на предишния век руското управление изпита въздействието на обществените придвижвания  и Кремъл евентуално има за цел превантивно и през днешния ден да цензурира и дискредитира сходни придвижвания, преди те да съумеят да съберат сходно въздействие.

Пропагандистът на Кремъл Владимир Соловьов разкритикува митингите на 3 февруари, обвинявайки съпругите, че нямат пълномощия да се застъпват от името на съветските бойци на фронтовата линия, защото те са съпруги на бойци, а не майки на бойци. Вместо това изиска да чуе " съпрузите ".

Едно от главните опасения на роднините е, че мобилизираните съветски бойци нямат възможност постоянно  да поддържат връзка с роднините си вкъщи и изчезват.

Соловьов попита дали " съпрузите " са упълномощили съпругите си да се застъпват от тяхно име и попита дали това придвижване е " следващият комитет на войнишките майки ".

Комитетът на войнишките майки (по-късно преименуван на Съюз на комитетите на войнишките майки) е учреден през 1989 година и се застъпва за по-добро отношение към руските наборници, които са търпят неприятни условия и принуждение - най-много страдащи от дедовщината, ритуалното малтретиране на наборници, потребление на физическо и полово принуждение — по време на спокойно време в края на 80-те и началото на 90-те години.
 Изтеглен е съветски законопроект за промени в мобилизацията
Изтеглен е съветски законопроект за промени в мобилизацията

Според ново предписание, към този момент горната възраст за чужденци с съветско поданство е 50 години

Руските блогъри продължават  да разясняват неотдавнашното несполучливо съветско механизирано нахлуване край Новомихайловка , Донецка област. Те акцентират раздялите, които то провокира в съветското осведомително пространство, показателно за проблемите със способността на съветската войска да се приспособява в Украйна. Руски блогър съобщи на 3 февруари, че същинските патриоти са дали отговор на фрагментите от 30 януари на несполучливото нахлуване с рецензия и отчаяние.

Блогърът подлага на критика предателите, измежду които и специалистите, които постоянно посещават телевизионното шоу на Соловьов,  за да настояват, че съветските сили разполагат с съответни доставки на системи за електронна война и радиостанции, с цел да отблъскват украински дронове за виждане от първо лице.

Блогърът, базирайки се на персонални диалози с съветски чиновници на първа линия, твърди, че сходни изказвания на пропагандисти не са правилни и че съветските командири на фронтовата линия считат дарените радиостанции за по-ценни от предоставените от страната танкове и бойни машини на пехотата заради дефицит на радиооборудване.

Няколко блогъри се оплакаха, че съветското висше командване надали ще прочете загрижеността им по отношение на потреблението на украински дронове и предизвестиха, че доста съветски чиновници ще загинат заради превъзходството на украинските дронове на фронтовата линия, наричайки казуса един от най-големите проблеми на Русия сега.

Депутатът от Московската Дума Андрей Медведев похвали коментара на съветския президент Владимир Путин от 2 февруари за дроновете като " ахилесовата пета " на съветските сили и съобщи, че демонстрира информираността му за протичащото се на фронта и разбирането за актуалната война. Медведев твърди, че признанието потвърждава, че Путин не се опасява да разисква проблемите и грешките на Русия и не има вяра , че ще попречи на съветската победа над Украйна.

Изявлението на Путин наподобява поддържа аргумента на блогърите против автоцензурата. Путин и по-рано е давал сигнали за своята сензитивност към съветските интервенции в Украйна измежду съветските блогъри, в това число по време на неговия конгрес " Пряка линия " на 14 декември, когато Путин посочи тактическата и оперативна обстановка в Кринки на източния бряг на Херсонска област, регион на фронта, върху който преди този момент са се фиксирали съветските блогъри.
 Руските оръжия превъзхождат тези на НАТО, уверен Путин
Руските оръжия превъзхождат тези на НАТО, уверен Путин

Дори даже руското въоръжение не изоставало от задграничните оръжия

Изявлението на Путин допуска, че може да има угриженост в съветското военно и политическо управление по отношение на способността на съветската войска да се приспособява и да възвърне маневрирането на бойното поле.

Украински лица нанесоха удар с дрон против петролната рафинерия " Лукойл " във Волгоградска област на 3 февруари. Украинското издание Suspilne и съветската работа на BBC цитираха вътрешни източници в Украинската работа за сигурност, които настояват, че тя е направила удара.

Източник в Киев съобщи за " Ройтерс ", че Украйна е употребила два дрона, с цел да нанесе удара. Пожарът явно се е популяризирал до 300 квадратни метра в рафинерията на Лукойл, които съветските служби за незабавна помощ потушиха.

Волгоградската рафинерия на " Лукойл " е една от най-големите в Русия и най-голямата в съветския Южен федерален окръг . Руски публични лица индиректно рапортуваха за удара.
 Горя рафинерията на Обновена
Горя рафинерията на " Лукойл " във Волгоград

По предварителна информация заводът е бил нападнат от дрон

Руски блогър разкритикува съветските управляващи, че не са признали, че украински дронове са блъснали рафинерията. Той прикани за масирани ответни удари против украинската сериозна инфраструктура, с цел да навреди на вероятностите на бойното поле на Украйна и да разубеди западните вложения в украинските сериозни промишлености.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР