Кремъл търси виновниците за военното поражение в Украйна и наказва

...
Кремъл търси виновниците за военното поражение в Украйна и наказва
Коментари Харесай

Украинското разузнаване изброи имена на наказани руски военни

Кремъл търси виновниците за военното проваляне в Украйна и санкционира командирите , управлявали окупацията.

Разузнавателното ръководство на украинското министерство на защитата изброява имена на съветски командири , които към този момент са осъдени.

" По време на руско-украинската война съветските окупационни войски не съумяха да реализират нито една от стратегическите цели, които Путин с възторг разгласи в речта си от 23 февруари. " Непобедимата и именита " войска се оказа орда от убийци, мародери, изнасилвачи и страхливци под управлението на бездарници и крадци. Некомпетентността на съветското военно управление надмина всички упования на международната общественост ", се споделя в отчета на украинското разузнаване.

Имената:

Командирът на Черноморския флот, вицеадмирал Игор Осипов, е уволнен и задържан поради " героичната загуба " на гордостта на съветския Черноморски флот -. Разследване е стартирано и против първия му заместител, вицеадмирал Сергей Пинчук .

Владислав Ершов , който е отговарял за Шеста войска на съветските въоръжени сили, е бил уволнен поради невижданите загуби на персонален състав, оръжие и военно съоръжение.

По същите аргументи е бил уволнен и генерал-лейтенант Сергей Кисел , пълководец на Първа танкова войска на Западния боен окръг. Знаело се, че генералът е изпратил наборни бойци в Украйна.

Генерал-майор Аркадий Марзоев е бил уволнен от длъжността пълководец на 22-ри армейски корпус на Южния боен окръг в Крим.

Уволнен бил и командирът на 103-та логистична бригада полковник Михаил Пономарев .

" Търсенето на виновници от страна на управлението в Русия стартира в " най-хубавите сталински обичаи ", отбелязва украинската работа в поста си във фейсбук. Допълнително се и разяснява, че Кремъл, с цел да понижи следствията от бъдещата политически и наказателна отговорност, се пробва да трансферира виновността за всичките си неуспехи и провали върху командирите.

Всички тези санкции обаче, съгласно украинското разузнаване, в допълнение демобилизират съветските войски, само че " военните командири на страната-агресор не престават да изумяват света с некомпетентността си и желанието си за самоизтребление ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР