Кремъл смята всичко случващо се в момента в Кишинев за

...
Кремъл смята всичко случващо се в момента в Кишинев за
Коментари Харесай

Кремъл отрече намеса във вътрешните работи на Молдова

Кремъл счита всичко протичащо се сега в Кишинев за вътрешни работи на Молдова . Бихме желали всички процеси да подхождат на буквата на закона. Това съобщи прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков, представен от РИА Новости.
Говорителят разяснява, че Москва е заинтригувана от развиването на двустранните връзки.
Припомняме, че следващият спор сред президента на Молдова Игор Додон и държавното управление се разгоря на фона на назначението на министър на защитата. Додон на два пъти отклони кандидатурата на Евгений Струза, препоръчана от премиера Павел Филип. Във вторник Конституционният съд постанови, че отводът на президента съставлява неспособност краткотрайно да извършва своите отговорности и оправдава поемането им от ръководителя на Народното събрание или премиера. Впоследствие държавното управление се обърна към съда с молба да конкретизира кой точно би трябвало да назначи министър на защитата – министър председателят или ръководителят на Народното събрание, отбелязва още организация " Фокус ".
Конфронтацията сред държавното управление и президента в Молдова се концентрира върху външната политика на страната . Държавният глава упорства на доближаване с Русия, до момента в който парламентарното болшинство и назначеното от него държавно управление клони към Запада . Президентът блокира самодейностите на проевропейските политици, а предложенията на президента не намират поддръжка измежду депутатите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР