Кремъл смята исканията на Варшава за репарации от Берлин и

...
Кремъл смята исканията на Варшава за репарации от Берлин и
Коментари Харесай

Песков: Екстремизмът на полските политици вреди на връзките й не само с Руската федерация, но и със съюзниците

Кремъл счита настояванията на Варшава за репарации от Берлин и Москва за нездравословен екстремизъм. Това сподели пред публицисти в понеделник прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, оповестиха съветски източници.

" За страдание, редица политици във Варшава просто се впускат в някакъв тип вреден политически екстремизъм, мъчно може да се назова по различен метод ", сподели представителят на Кремъл.

Според него по този метод те „ повреждат престижа на страната си и доста усложняват контактите " на Полша „ и освен с Русия, там към този момент е мъчно да се усложни нещо, там всичко е извънредно комплицирано, само че и с техните съдружници ", в тази ситуация - с Германия.

Руските историци биха могли да копаят в 16-ти век, с цел да намерят учредения за искане на репарации от Полша в отговор на сходни открития на полски политици, добави още Песков.

„ Ако се шегувате с такава неистова русофобия, тогава може би нашите историци би трябвало да копаят в 16 век, може би ще намерим нещо, за което да желаяме и поляците ", съобщи Песков. В отговор на забележката на журналиста, че към момента няма отговор за гибелта на Иван Сусанин, представителят на Кремъл означи с подигравка, че „ може би си коства да се направи това, да се сформира лист ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР