Кремъл смята, че няма много поводи за оптимизъм след отговора

...
Кремъл смята, че няма много поводи за оптимизъм след отговора
Коментари Харесай

Кремъл няма да бърза с отговор на отказа на САЩ да спре разширяването на НАТО

Кремъл счита, че няма доста мотиви за оптимизъм след отговора на Съединени американски щати на предложенията за гарантиране на сигурността на Русия, предава ТАСС. В отговор на журналистически въпроси в четвъртък, представителят на съветския президент Дмитрий Песков се базира на изказвания на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен и генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, където „ те безусловно недвусмислено приказваха за отхвърлянето на главните опасения, които Руската федерация изрече " " Въз основа на това, несъмнено, няма доста аргументи за оптимизъм ", сподели представителят на Кремъл. В същото време той се въздържа „ от каквито и да било концептуални оценки “ по отношение на отговора на Съединени американски щати на предложенията на Руската федерация.

Запитан дали има място за компромис сред страните в отговора на Съединени американски щати, Песков също отхвърли да прави каквито и да било оценки до момента.

„ От това, което нашите сътрудници [в Съединени американски щати и НАТО, бел. ТАСС] споделиха през вчерашния ден, става извънредно ясно, че във връзка с главните категории, които бяха изложени в тези проектодокументи, които предадохме на нашите контрагенти, не може да се каже, че нашите съображения и опасения са взети поради “, сподели Песков.

Той напомни, че Съединени американски щати и НАТО желаеха съветската страна да не разгласява документи за отговор. „ Но нашите сътрудници са изложили в детайли наличието на тези документи, които в този момент по принцип може и в действителност не би трябвало да бъдат [публикувани, бел. ТАСС] “, сподели представителят на Кремъл.

Кремъл няма да бърза

Говорителят добави, че Кремъл няма да бърза да разяснява отговорите на Съединени американски щати и НАТО, а анализът им лишава време.

" Разбира се, ще отнеме известно време, за да  проучваме документите. Нека не бързаме с каквито и да било изводи ", сподели представителят на Кремъл.
Съединени американски щати и НАТО отхвърлиха претенцията на Русия Украйна да не бъде одобрявана в Алианса
Съединените щати и НАТО отхвърлят съветските искания да не се позволява участие на Украйна в Алианса. Те предадоха на Русия формалните с...
Прочети повече
Той удостовери, че Владимир Путин към този момент е прочел писмените отговори на Запада на предложенията на Русия за гаранции за сигурност. " Повтарям още един път, дано не бързаме с оценките. Отнема време да се проучва и в последна сметка нашият президент да формулира подобаващата позиция. Да забележим по какъв начин ще бъде ", сподели прессекретарят на съветския водач.

В същото време Русия няма да отсрочва да реагира на отговорите на Запада по отношение на гаранциите за сигурност. " Не мога да ви кажа точна дата. Ясно е, че никой няма да отсрочи реакцията, само че евентуално би било неуместно да я чакаме на идващия ден ", сподели представителят на Кремъл.

Песков напомни, че е лишило към месец на Съединени американски щати и Европа да проучат съветските документи. „ Затова дано не чакаме нашата реакция тъкмо в този момент “, прикани представителят на съветския водач.

Песков беше запитан и дали Путин възнамерява да организира срещи по тази тематика. В отговор той изясни, че при нужда президентът се съветва с членове на Съвета за сигурност, негови помощници и други представители на управлението на страната.

В същото време решението за това по какъв начин Москва ще отговори на Запада към момента не е взето, сподели представителят на Кремъл. Говорейки за това какъв брой обществен би могъл да бъде отговорът на Русия, той изясни: „ За това ще бъде взето настрана решение “.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР