Кремъл следи процеса на подготовка на шестия пакет от санкции

...
Кремъл следи процеса на подготовка на шестия пакет от санкции
Коментари Харесай

Песков пак напомня: Санкциите са нож с две остриета

Кремъл следи процеса на подготовка на шестия пакет от наказания на Европейски Съюз против Русия, като пресмята разнообразни сюжети.

Разглеждат се " най-различни сюжети ", съобщи представителят на съветския президент Дмитрий Песков съобщи пред кореспонденти в сряда, като този път бе релативно въздържан.

" Това към момента са проекти, там се водят полемики. Наблюдаваме това, изчисляваме разнообразни разновидности на развиване ", сподели той. Така представителят на Кремъл разяснява поръчката на Европейския съюз за шестия пакет против Русия, в границите на който ще изключи други банки от системата SWIFT, ще наложи ограничения против виновните за дезинформацията и ще се наложи ембарго върху импорт на съветски нефт.

Според Песков страните, които се пробват да навредят на Русия посредством налагане на наказания, би трябвало сами да платят висока цена за това, а за европейците цената на тези ограничения ще се усилва с всеки минал ден.

" Като цяло, в случай че приказваме за сферата на глобите, за санкционните желания на американците, европейците и други страни, това е оръжие с две остриета. Опитвайки се да ни навредят, те също би трябвало да платят висока цена и към този момент го вършат. А цената на тези наказания за жителите на Европа ще се усилва с всеки минал ден ", съобщи представителят на Кремъл.

Като цялостна нелепост и погрешна информация, Дмитрий Песков дефинира концепциите на 9 май Русия да разгласи мобилизация с вкарването в формалната терминология на думата " война ".

Запитан от публицисти до каква степен е евентуално Владимир Путин да разгласи война на Украйна на 9 май, Песков отговори: " Няма. Вече отговорихме на този въпрос. Не, това са нелепости. "

Песков също по този начин увери, че плащанията на ветераните от Великата отечествена война в Донбас и други територии на Украйна, окупирани от съветските войски, не са свързани с обстоятелството, че Русия ще остави тези територии под собствен надзор. Той аргументира решението, скрепено с декрет на съветския президент Владимир Путин, като благосклонност и осъществяване на дълг.

Също по този начин Песков съобщи, че няма почти никаква динамичност в договарянията с Украйна, а " по-скоро противоположното ", като виновност за това има " непоследователността на украинската страна ". " Те трансформират позицията си всеки ден ", добави Песков и съобщи, че Русия не е уверена, че този преговорен развой може по някакъв метод да приключи ползотворно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР