Кремъл ще се опита да създаде нова държава с името

...
Кремъл ще се опита да създаде нова държава с името
Коментари Харесай

Кремъл ще опита нова държава в Украйна – Южна Рус

Кремъл ще се опита да сътвори нова страна с името Южна Рус в някои райони на Украйна. Това демонстрира проектодокумент, направен от висши чиновници на ръководещата политическа партия “Единна Русия”, заяви радио “Свободна Европа”.

Проектодокументът, озаглавен “Манифест на Южноруския национален съвет”, е подписан на 16 април и не прецизира кои окупирани територии ще сформират Южна Рус. Текстът заявява, че Украйна е изгубила легитимностслед революцията на Майдана през 2013-2014 година, която кулминира със свалянето на проруския президент Виктор Янукович.

“В отговор на терора и въвеждането на нацистката идеология в някогашната страна Украйна властта ще бъде предадена на Народен съвет и ще се основе нова страна – Южна Русия. Тази нова страна ще се базира на единността на трите народи в съветската федерация – руснаци, украинци и беларуси”, пишат от ръководещата партия.

Скица към документа за новата страна отразява хрумвания на Путин и други висши чиновници на Кремъл, които приканиха за основаването на “Новоросия” – историческа идея, отнасяща се до земите, основно в Украйна, които преди този момент са били част от Руската империя преди епохи.

Новината идва дни откакто се появи информация, че съветски публични лица желаят да провеждат референдуми за самостоятелност в елементи от районите Донецк и Лугански, както и в Херсон. Гласуването ще има за цел обединяването на окупирани райони с Русия, сходно на случилото се в Крим през 2014 година



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР