Кремъл се опитва да се измъкне с призиви и послания

...
Кремъл се опитва да се измъкне с призиви и послания
Коментари Харесай

ISW: Кремъл се опитва с пропаганда да се измъкне от капана на реалността

Кремъл се пробва да се измъкне с апели и послания от действителността на сериозните проблеми при провеждането на. Разказите, които създава пропагандната машина на съветската власт, надали обаче ще успокоят руснаците, които към този момент виждат същинските неточности към себе си. И през днешния ден в ежедневната си сводка за войната в Украйна Институтът за наблюдаване на войната (ISW) разисква обстановката в Русия след оповестяването на частична готовност.

Кремъл трансферира виновността за това, че съветското държавно управление не е спазило личните си оповестени критерии за готовност, върху неработещите бюрократични институции, и омаловажава широкоразпространените нарушавания на оповестените правилото за мобилизацията, определяйки ги като самостоятелни неточности.

Нарушенията обаче са прекомерно постоянно срещани, с цел да бъдат единствено резултат от самостоятелни неточности, и съветските жители ги виждат прекомерно ясно. За разлика от съветските неуспехи в Украйна, които Кремъл съумява да омаловажи или отклони, тъй като жителите не могат да ги видят директно, нарушаванията на указа за готовност са явни за доста руснаци .
 Рекордни опашки от руснаци и по границата с Финландия
Рекордни опашки от руснаци и по границата с Финландия

Въпреки че страната към този момент разгласи ограничавания за туристическите визи

За разгласяването на тези нарушавания даже не е нужен достъп до медиите или обществените мрежи, тъй като те се случват на доста места и фамилиите на жертвите могат да популяризират тъгата си от уста на уста.

Руските държавни медии започнаха да признават недоволствата в обществените мрежи за непрекъснати проблеми в процеса на готовност, като значително хвърлят виновността върху хипотетично нестимулираните и небрежни чиновници на центровете за набиране на военнослужещи. Руските пропагандисти и ръководители на федерални структури интензивно разискват случаи на непозволена готовност на мъже, по-възрастни от оптималната мобилизационна възраст, на такива, които в никакъв случай не са служили, и на такива, които имат здравословни проблеми, чуват се информации и за неприятно отношение към мобилизираните лица.

Губернаторът на Омска област Александър Бурков афишира, че бюрокрацията е " зложелател на патриотизма " и упреква бюрократите, че се концентрират върху осъществяването на неустановени квоти, вместо да извършват вярно заповедта за частична готовност на съветския президент Владимир Путин. Дори един от водещите на държавната телевизия заплашва да накаже чиновниците на центровете за набиране на военнослужещи, в случай че не съблюдават заповедта за лимитирана готовност на резервистите.
 Европейски Съюз мисли какво да прави с бягащите от мобилизацията руснаци
Европейски Съюз мисли какво да прави с бягащите от мобилизацията руснаци

Мненията са разграничени

Само няколко дни след оповестената готовност медиите към този момент споделят и обособени истории за освободени след това мобилизирани мъже, които не са били годни за работа. Внушението е, че грешките се поправят, откакто се обърне внимание на Кремъл.

Кремъл е изправен пред нелеката задача да успокои съветския народ и в същото време да активизира задоволително хора, с цел да продължи да се бори.

Сегашният роман на Кремъл има за цел да успокои смутеното и паникьосано население с обещанието да поправи и накаже бюрократичните институции за необятно публикуваните " неточности " в акцията за готовност, само че сходни послания надали ще решат проблемите на Кремъл. Путин ще би трябвало да поправи (или най-малко да наподобява безапелационен, че поправя) мобилизационната администрация, разпръсната в 11 часови пояса, като в същото време я накара да извърши мобилизационните квоти, които й е определил за поддръжка на военните старания. Тези императиви евентуално взаимно ще се изключат за къс интервал от време. Освен това Кремъл рискува в допълнение да подкопае тази сериозна бюрократична институция в един значим интервал, като непрестанно я упреква за неуспехи, за които евентуално не носи виновност единствено тя.
 Руски народен представител желае възбрана за овакантяване на страната за мъжете в боеспособна възраст Обновена
Руски народен представител желае възбрана за овакантяване на страната за мъжете в боеспособна възраст

Кремъл призна, че някои повиквателни са били издадени по простъпка

При естествена селективна готовност на запасите държавното управление би призовало резервисти въз основа на описи на лица, които имат боен опит и са в подобаваща възрастова група. Най-вероятно Кремъл е определил квоти, които локалните чиновници би трябвало да запълнят, и е наблегнал на осъществяването на тези квоти.

Дори едно ловко осъществено привличане на запасите на Русия надали обаче ще сътвори забележителна бойна мощност в Украйна в близко бъдеще. ISW припомня, че финансово стимулираните промени в МО, които през 2008 година понижиха периода на наборната работа от две на една година, значат, че и новоприетите след 2008 година не са били подготвени до равнище на подготвеност, което би ги направило потребни за сегашните старания на Русия без доста в допълнение образование.

Планираното от Кремъл анексиране на окупираната Украйна може да се реализира малко преди или малко след 1 октомври , когато стартира нормалният есенен цикъл на съветската военна тегоба, с цел да се даде опция за наложително призоваваните украински цивилни жители да се бият против Украйна. Ако това се случи, Кремъл евентуално ще подреди на съветското министерство на защитата да включи украинските цивилни жители в окупираната и новоприсъединената украинска територия в съветския наборен цикъл, разширявайки насилствената готовност на украински цивилни жители за битка против Украйна.
 Британското разузнаване: Първите мобилизирани руснаци към този момент са във военните бази
Британското разузнаване: Първите мобилизирани руснаци към този момент са във военните бази

Издадени са десетки хиляди повиквателни

ISW към този момент е оценявала, че един от претекстовете на Путин да подреди готовност и анексиране в синхрон е да разшири насилствената готовност на украински цивилни жители , само че тези цивилни жители не дават отговор на правните критерии за актуалната заповед на Кремъл за частична готовност - съвсем никой от тях в подлежащите на готовност възрастови категории и евентуално няма опит в съветската войска. Като " съветски " жители съгласно съветското законодателство обаче всички украински мъже на възраст сред 18 и 27 години в анексираните територии ще получат право на военна тегоба. На 26 септември съветски milblogger твърди, че съветското министерство на защитата ще построи филиал на Нахимовското военноморско учебно заведение в окупирания Мариупол, Донецка област, което демонстрира доколко съветските военни имат намерение да се внедрят в окупираната украинска територия.

Руски публични лица към този момент са мобилизирали украински жители да се борят против Украйна. Пример са изказванията на назначения от Русия окупационен губернатор на Севастопол Михаил Развожаев за мобилизирани към 2000 души в окупираните територии Крим и Севастопол.

А и съветските управляващи към този момент са основали условия за по-масова готовност на украинските мъже след формалното анексиране . Украинският консултант на военната администрация на Херсонска област Серхий Хлан заяви на 25 септември, че съветските окупационни управляващи не позволяват на мъже под 35 години да напущат окупирания Херсон. Кметът на окупирания Мелитопол Иван Федоров заяви, че Кремъл е инструктирал съветската окупационна администрация на Мелитопол да образува доброволчески батальон от 3000 души до 10 октомври. Украинският шеф на военната администрация на Луганска област Серхий Гайдай оповестява на 26 септември, че съветските окупатори в Сватово, Луганска област, са издали заповеди за готовност на всички мъже в региона и че съветските управляващи в анексирания Луганск по същия метод ще активизират всички украински мъже.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР