Кремъл разкритикува решението на арменския парламент да се присъедини към

...
Кремъл разкритикува решението на арменския парламент да се присъедини към
Коментари Харесай

Кремъл: Присъединяването на Армения към Международния наказателен съд е грешка

Кремъл разкритикува решението на арменския парламент да се причисли към Международния углавен съд, който издаде заповед за арест на съветския президент Владимир Путин, съобщи Агенция Франс Прес.

" Съмняваме се, че от позиция на двустранните връзки присъединението на Армения към Римския статут е вярно. Все още считаме, че това е неправилно решение ", съобщи пред кореспонденти представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Арменските законодатели утвърдиха основна стъпка към присъединение към Международния углавен съд (МНС), което се очакваше да докара до ескалация на напрежението с историческия съдружник на някогашната руска република - Москва.

Русия предизвести Армения да не гласоподава за одобрение на учредителния контракт на МНС, откакто през март интернационалният съд издаде заповед за арест на Путин по отношение на войната в Украйна и противозаконното депортиране на деца в Русия.

Очаква се членовете на МНС да извършат арест, в случай че съветският водач стъпи на тяхна територия.

Гласуването илюстрира възходящата бездна сред Москва и Ереван, който се разгневи на Кремъл поради възприеманото от него безучастие във връзка с дългогодишната борба на Армения с Азербайджан.

Арменският министър-председател Никол Пашинян допусна, че страната му ще търси съюзи на други места.

Кремъл още веднъж съобщи, че Армения няма опция на ръководения от Москва съюз за сигурност, прочут като Организацията на контракта за групова сигурност (ОДКС).
" Мисля, че множеството хора в Армения осъзнават, че инструментите на ОДКБ са безусловно незаменими ", сподели Песков. " Арменската страна няма нищо по-добро от тези механизми, сигурни сме в това. "

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР