Кремъл притежава 49,3%“ от Газпром и ще участва в изплащането

...
Кремъл притежава 49,3%“ от Газпром и ще участва в изплащането
Коментари Харесай

След рекордните печалби: „Газпром“ превежда 10 млрд. долара на Кремъл



Кремъл има „ 49,3% “ от Газпром и ще взе участие в изплащането на 1,21 милиарда рубли, откакто управителният съвет предложи на вложителите погашение на 51,03 рубли на елементарна акция.

Парите от газ Кремъл ще може да вложи непосредствено във войната, а това е голям крах за Европа, която постави големи старания да понижи вноса на газ от Русия, с цел да предотврат финансирането на режима на Владимир Путин от страна на Запада. Вместо това обаче Русия усили износа за Азия, а цените на газа се покачиха в отговор на намаляването на доставките от „ Газпром “ за Европа.

Решението за дивидентите идва в миг, когато енергийните компании и политиците са изправени пред нервно очакване да схванат дали Русия ще включи още веднъж доставките на газ по газопровода „ Северен поток 1 “ за Европа.

Русия заяви, че е спряла подаването на газ по газопровода в Балтийско море от 5 ч. сутринта в сряда за три дни, с цел да извърши ремонт.

Европейската комисия изследва опциите за незабавна интервенция на пазарите на газ на едро на фона на опасенията от внезапно повишаване на сметките и спирания на електрозахранването тази зима.

Европейските страни приблизително надвишават задачите за предпазване на газ, избрани от Европейски Съюз преди началото на зимата. В европейските складове се съхраняват към 84 милиарда куб. м природен газ, което е повече от задачата от 65 милиарда куб. м, избрана за 1 септември, и покрай задачата от 88 милиарда куб. м, избрана за ноември.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР