Кремъл предупреди Запада, че интересите на Русия като част от

...
Кремъл предупреди Запада, че интересите на Русия като част от
Коментари Харесай

Кремъл упрекна санкциите на Запада за забавянето на ядрената сделка с Иран

Кремъл предизвести Запада, че ползите на Русия като част от иранската нуклеарна договорка би трябвало да бъдат обезпечени , откакто Съединените щати и техните съдружници постановиха наказания на Москва за нахлуването й в Украйна, оповестява " Ройтерс ".

Европейските сили предизвестиха, че настояванията на Русия за обезпечена търговия с Иран могат да провалят договарянията за обновяване на иранското нуклеарно съглашение, което анулира глобите против Техеран в подмяна на ограничение на нуклеарната му стратегия.

Санкциите против Русия директно засягат ползите на страната ни в подтекста на тази договорка, акцентира представителят на Кремъл Дмитрий Песков и добави, че затова те би трябвало да бъдат взети поради.

Това е нов аспект, който не може да бъде подценен , който би трябвало да се вземе поради, означи Песков.

Вчера Иран съобщи, че Съединени американски щати би трябвало да вземат решение за завършване на договорката за възкръсване на нуклеарното съглашение от 2015 година със международните сили.
 Републикански сенатори в Съединени американски щати няма да поддържат нова иранска нуклеарна договорка
Републикански сенатори в Съединени американски щати няма да поддържат нова иранска нуклеарна договорка

Междувременно Русия блокира договарянията

Днес иранският външен министър Хосеин Амирабдолахян се срещна с съветския си сътрудник Сергей Лавров в Москва.

Лавров увери, че иранско-руските връзки имат ярко бъдеще, защото договарянията за възкръсване на нуклеарното съглашение са на финалната права.

" Убеден съм, че вероятностите са още по-впечатляващи, като се има поради, че съглашението за възкръсване на Съвместния изчерпателен проект за деяние е в последната си фаза ", означи той.

От своя страна Песков уточни, че Съединени американски щати знаят позицията на Руси я и че " има тематика за продължение на договарянията - това в действителност е нещо, което е доста значимо за нас ".
 Турция предизвести Русия да не спъва нуклеарната договорка с Иран
Турция предизвести Русия да не спъва нуклеарната договорка с Иран

" Всяка отрицателна позиция на Москва ще засегне всички, в това число и Русия "

Споразумението от 2015 година направи по-трудно за Техеран създаването на материали за нуклеарни оръжия. То обаче се разпадна, откакто президентът Доналд Тръмп изтегли Съединените щати от него през 2018 година

Разговорите бяха възобновени, откакто Байдън стана президент предходната година.

Опитите за подписване на нова договорка останаха в неопределеност, откакто в последната минута, което доста наблюдаващи приписват на опълчването със Запада поради нашествието в Украйна. Информациите допускаха, че договорката е съвсем приключена. Говорител на външното министерство на Иран сподели в понеделник, че Вашингтон би трябвало да вземе решение за привършване на договорката.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР