Кремъл предупреди, че американската военна помощ за Украйна може да

...
Кремъл предупреди, че американската военна помощ за Украйна може да
Коментари Харесай

Русия е притеснена: Украйна ще стане непредсказуема при военна помощ от САЩ!

Кремъл предизвести, че американската военна помощ за Украйна може да накара Киев да се държи непредсказуемо и рисково и изрази страдание от другарството сред Съединени американски щати и Украйна, което било стимулирано от опълчването на Русия, оповестява " Ройтерс ".

Вчера на среща във Вашингтон американският президент Джо Байдън увери украинския си сътрудник Владимир Зеленски, че Съединени американски щати са " твърдо ангажирани " по отношение на териториалната целокупност на Украйна и оферират нова финансова помощ от 60 милиона $ за сигурността.

От 2014 година насам украинските войски водят сражения с подкрепяните от Русия военни сили в източния район Донбас. По данни на Киев са починали 14 000 души.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков изрази терзания по отношение на проектите за военна помощ от страна на Съединени американски щати.

" Вярваме, че това може да докара до непредсказуеми дейности от страна на Украйна във връзка с опитите за разрешаване на украинския спор със мощ. Това е доста рисково ", предизвести той.

По негови думи става въпрос за украинско-американско другарство против Русия.

" Тоест те са другари не за себе си, а против Русия. Това може да бъде единствено мотив за жалост ", заключи Песков.

Той изрази дългогодишната съпротива на Москва против желанието на Киев да се причисли към НАТО, като уточни мненията, направени по време на пътуването на Зеленски.

Зеленски съобщи, че Украйна е направила всичко належащо, с цел да получи проект за участие в НАТО, който Киев вижда като основен възпиращ фактор против Русия. НАТО обаче смята, че Украйна би трябвало да извърши повече политически промени, преди да получи участие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР