Кремъл предупреди, че ако европейските членове на НАТО изпратят войски

...
Кремъл предупреди, че ако европейските членове на НАТО изпратят войски
Коментари Харесай

Песков: Пращането на войски на НАТО в Украйна означава неизбежен конфликт с Русия

Кремъл предизвести, че в случай че европейските членове на НАТО изпратят войски да се бият в Украйна, това ще направи неминуем спора сред Русия и НАТО, съобщи Ройтерс.

Френският президент Еманюел Макрон през вчерашния ден загатна опцията за изпращане на войски от европейските страни в Украйна, макар че предизвести, че на този стадий няма консенсус, до момента в който съдружниците се съгласиха да усилят напъните си за снабдяване на повече муниции на Киев.
" Самият факт на разискване на опцията за изпращане на избрани контингенти в Украйна от страните от НАТО е доста значим нов детайл ", съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Запитан за казаното от Макрон, Песков сподели пред кореспонденти, че в случай че се случи по този начин, че войските на член на НАТО се борят в Украйна, то диалозите ще би трябвало да се трансформират към неизбежността от спор сред НАТО и Русия.

Стана известно, че полският президент Анджей Дуда е декларирал, че концепцията за изпращане на военни в Украйна не е провокирала възторг, съобщи УНИАН.

Представителите на 28 страни по време на срещата в Париж разискаха концепцията за изпращане на военни в Украйна. По този въпрос не беше изразена единна позиция.

" Най-разгорещената полемика се разпростра към въпроса за изпращането на бойци в Украйна. И тук също нямаше безусловно никакво единодушие ", цитира Полското радио думите на полския президент Анджей Дуда, съобщи Българска телеграфна агенция.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР