Кремъл предупреди, че ако европейските членове на НАТО изпратят войски

...
Кремъл предупреди, че ако европейските членове на НАТО изпратят войски
Коментари Харесай

Ще изпрати ли НАТО сухопътни войски в Украйна? Кремъл с остро предупреждение

К ремъл предизвести, че в случай че европейските членове на НАТО изпратят войски да се бият в Украйна, това ще направи неминуем спора сред Русия и НАТО, съобщи Ройтерс.

Френският президент Еманюел Макрон в понеделник спомена опцията за изпращане на войски от европейските страни в Украйна, макар че предизвести, че на този стадий няма консенсус, до момента в който съдружниците се съгласиха да усилят напъните си за снабдяване на повече муниции на Киев.

" Самият факт на разискване на опцията за изпращане на избрани контингенти в Украйна от страните от НАТО е доста значим нов детайл ", съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Запитан за казаното от Макрон, Песков сподели пред кореспонденти, че в случай че се случи по този начин, че войските на член на НАТО се борят в Украйна, то диалозите ще би трябвало да се трансформират към неизбежността от спор сред НАТО и Русия.

Стана известно, че полският президент Анджей Дуда е декларирал, че концепцията за изпращане на военни в Украйна не е провокирала възторг, съобщи УНИАН.

Представителите на 28 страни по време на срещата в Париж разискаха концепцията за изпращане на военни в Украйна. По този въпрос не беше изразена единна позиция.

" Най-разгорещената полемика се разпростра към въпроса за изпращането на бойци в Украйна. И тук също нямаше безусловно никакво единодушие ", цитира Полското радио думите на Дуда.

Междувременно шведският министър председател Улф Кристершон също направи коментар по тематиката.

" Изпращането на войски в Украйна не е настоящо сега ", съобщи той, само че не изключи изцяло сходна опция. Това става в момент, когато страната му е напът да стане 32-рата членка на НАТО, предава Франс прес.

" Това въобще не е настоящо сега ", сподели той по шведската социална телевизия в отговор на мненията на френския президент Еманюел Макрон, че изпращането на западни сухопътни войски в Украйна не би трябвало да се " изключва " в бъдеще. " Засега сме заети с изпращането на съвременно съоръжение в Украйна ", акцентира Кристершон.

На 20 февруари Стокхолм разгласи 15-и, рекорден по мярка пакет с военна помощ за Киев, на стойност 633 млн. евро, който включва артилерийски муниции, военни кораби, противовъздушни системи и гранати, за които разкъсваната от войната страна непрекъснато моли.

" Няма искане " от украинска страна за сухопътни войски, означи Улф Кристершон. Така че " въпросът не е настоящ ", акцентира той, макар че не изключи опцията за това в бъдеще.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР