Кремъл потвърди днес, че бившият руски представител, идентифициран в медийни

...
Кремъл потвърди днес, че бившият руски представител, идентифициран в медийни
Коментари Харесай

Кремъл потвърди, че шпионин на ЦРУ е работил в президентската администрация

Кремъл удостовери през днешния ден, че някогашният съветски представител, разпознат в медийни изявления с сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ в Русия, фактически е работил в съветската президентска администрация.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че Олег Смоленков е работил в съветската президентска администрация, само че в интервала 2016-2017 година е бил уволнен. Според съветското президентство обаче той не е имал директен достъп до Владимир Путин, съобщи Ройтерс.

Тъкмо противоположното настояват американските медии: Си Ен Ен твърди, че сътрудникът не е бил измежду най-близкото обграждане на Путин, само че от десетилетия имал персонален достъп до Путин и е дал скрито направени фотоси на документи на бюрото на президента. Според изявленията той е предал доказателства за директната интервенция на съветския президент в американските избори през 2016 година

Песков отхвърли да посочи дали този човек е бил сътрудник или не, само че добави, че изявленията в американските медии звучат като "пълп фикшън " (криминале).

Вчера американски медии оповестиха, че през 2017 година разузнаването на Съединени американски щати е подхванало интервенция за извеждане на почитан съветски представител, който бил помощник на Централно разузнавателно управление на САЩ.

Днес в съветския в. "Комерсант " бе оповестена информация, че този представител може да е човек на име Олег Смоленков.

Песков съобщи, че Кремъл не се занимава с търсене на този съветски жител, съобщи ТАСС. "Не се занимаваме с търсене на хора ", сподели Песков в отговор на журналистически въпрос дали на Кремъл е известно нещо за актуалното местоположение на Смоленков.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР