Кремъл отрече твърденията на Киев, че руски части щурмуват последните

...
Кремъл отрече твърденията на Киев, че руски части щурмуват последните
Коментари Харесай

Кремъл отрече, че руски части щурмуват Азовстал

Кремъл отхвърли изказванията на Киев, че съветски елементи щурмуват последните украински позиции в металургичния комбинат " Азовстал " в Мариупол. Командир на блокирания там полк " Азов " оповестява за тежки кръвопролитни сражения с съветските войски. В подземията на " Азовстал " остават блокирани към 200 цивилни, Москва разгласи, че през днешния ден и през идващите два дни ще отвори филантропични коридори за евакуация. По данни на Организация на обединените нации от Мариупол и други региони на Южна Украйна към този момент са евакуирани над 300 цивилни.

Цивилните, укриващи се в бункерите под " Азовстал " в Мариупол би трябвало да бъдат изровени от отломките след тежките обстрели, съобщи украинският президент Володимир Зеленски. Украйна заяви, че съветски елементи към този момент са на територията на завода и настъпват с артилерийска и въздушна поддръжка.

" Трети ден, откогато неприятелят влезе в металургичния цех " Азовстал ". Продължават тежки, кръвопролитни боеве. 71 дни бранителите на града се борят сами с превъзхождащия противник. Това е невероятна неотстъпчивост и подвиг и Украйна би трябвало да знае същинското значение на лоялност към Родината. За следващ път съветската страна не съблюдава обещанието си за помирение и не разреши евакуация на цивилните, които се укриват в подземията на комбината ", съобщи капитан Святослав Паламир - заместник-командир на полка " Азов ".

Москва разгласи победа в Мариупол на 21 април, само че не овладя " Азовстал ". Градът е от основно значение в проектите на Русия да отреже Украйна от Черно море, откъдето минава украинският експорт на зърно и метали, и да свърже по суша източните територии под съветски надзор с анексирания Крим. Кремъл напомни, че остава в действие заповедта на президента Путин да не щурмува металургичния комбинат.

" Украинската страна и укриващите се в завода " Азовстал " са добре известни с произвеждането на големи количества неистини и подправени вести. Затова всяка тяхна информация би трябвало да бъде филтрирана доста деликатно ", съобщи Дмитрий Песков - представител на Кремъл.

Евакуирани от подземията в Мариупол, които към този момент са в Запорожие, се съвземат от кошмара.

" Мирно синьо небе и блестящо слънце. Мисля, че ще получим мощни слънчеви изгаряния, тъй като дълго време приемахме прекомерно малко витамин Д. Тихо е, няма детонации, популярност Богу. Надявам се в никакъв случай да няма гърмежи, единствено фойерверки и гръмотевици ", сподели Татяна Тротсак.

Москва заяви, че през нощта съветската артилерия е нанесла удари против редица украински позиции в разнообразни региони, където са убити общо 600 украински бойци. Украински източници оповестяват за петима убити цивилни в Луганск и 25 ранени в Краматорск. Киев не чака съветското нахлуване да реализира обилни резултати до 9 май. Кремъл съобщи, че Съединените щати и НАТО непрестанно дават разследваща информация на Украйна, само че тези дейности няма да попречат на постигането на поставените цели.

Коментарът пристигна след обява на Ню Йорк Таймс, че американското разузнаване е помогнало на Киев да ликвидира общо 12 съветски генерали. Украйна съобщи, че има остра потребност от американски ракетни системи за залпов огън за отбрана от съветските крилати ракети. От екипа на президента Зеленски изключиха украинска контраатака преди средата на юни, когато Киев се надява да има задоволително въоръжение от западните съдружници.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР