Кремъл отхвърли днес твърденията на Армения, че Русия не е

...
Кремъл отхвърли днес твърденията на Армения, че Русия не е
Коментари Харесай

Русия: Обвиненията на Армения към нас не отговарят на истината

Кремъл отхвърли през днешния ден изказванията на Армения, че Русия не е направила задоволително, с цел да предотврати сраженията в Нагорни Карабах, изтъквайки, че въпросът визира дейности на Азербайджан на неговата лична територия, съобщи Ройтерс.

Според Армения при офанзивата на азербайджанските сили в Нагорни Карабах през днешния ден са били убити 32-ма души и ранени доста повече, макар апелите на Русия и Съединени американски щати за прекъсване на огъня в сепаратисткия анклав, следен от етнически арменци.

" Подобни обвинявания към нас са безусловно безпочвени.

Те не се основават на нищо. Независимо от тях ние продължаваме нашите контакти с арменската страна.

Армения беше и си остава наш доста значим съдружник, сътрудник, страна, която ни е близка. Освен това ние продължаваме да поддържаме контакти и с Азербайджан - също доста значим наш сътрудник. Продължаваме контактите и с арменците в Карабах ", сподели прессекретарят на президента на Русия Владимир Путин Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

Говорителят на Кремъл съобщи още, че към момента е в развой на насрочване телефонен диалог сред президента Путин и арменския министър-председател Никол Пашинян.

Агенция Интерфакс е съобщила, че сепаратистките сили на етническите арменци в Нагорни Карабах са се съгласили с изискването за преустановяване на огъня, препоръчано от съветските мироопазващи сили, напомня Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР