Кремъл отхвърли днес оценките на САЩ за руските военни жертви

...
Кремъл отхвърли днес оценките на САЩ за руските военни жертви
Коментари Харесай

Кремъл нарече оценките на САЩ за руските загуби в Украйна взети от въздуха

Кремъл отхвърли през днешния ден оценките на Съединени американски щати за съветските военни жертви в Украйна и съобщи, че Вашингтон не е имал опция да получи точни данни, съобщи Ройтерс.

Вчера Белият дом сподели, че съветските въоръжени сили са дали през последните пет месеца в борбата за град Бахмут 100 000 жертви (убити и ранени), в това число повече от 20 000 починали. Днес представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че тези оценки са " взети от въздуха ".

Русия даде за финален път обществено данни за своите загуби през септември предходната година, когато министърът на защитата Сергей Шойгу заяви, че 5937 съветски бойци са били убити в спора, напомня Ройтерс.

Кремъл окачестви като погрешни изказванията на Пентагона за броя на жертвите, понесени от съветската войска в така наречен от Русия специфична военна интервенция.

" Абсолютно са взети от въздуха ", сподели пред публицисти Песков, когато беше помолен да разяснява числата, посочени от американското министерство на защитата.

" Вашингтон няма опция да уточни каквито и да било съответни данни ", акцентира той, представен от ТАСС.

Говорителят на Кремъл прикани " да се има вяра единствено на тези (числа), които навреме разгласява съветското министерство на защитата ".

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР