Кремъл отхвърли днес американския призив към Русия да освободи задържаните

...
Кремъл отхвърли днес американския призив към Русия да освободи задържаните
Коментари Харесай

Кремъл отхвърли призива на САЩ да освободи украинските кораби и моряци

Кремъл отхвърли през днешния ден американския апел към Русия да освободи арестуваните украински кораби и моряци, само че добави, че Москва остава заинтересувана от среща на високо ниво с Вашингтон, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Вашингтон сподели през вчерашния ден, че среща сред президентите Доналд Тръмп и Владимир Путин няма да има, до момента в който руснаците не освободят трите украински военни кораба и техния екипаж, пленени предишния месец край Кримския полуостров.

"Такава позиция, несъмнено, не може да бъде съображение да нарушим правните процедури и следствието против тези, които нарушиха държавните граници на Русия ", съобщи в конферентен диалог представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Прессекретарят на собствен ред дефинира като "неоснователни " американските обвинявания против съветската гражданка Мария Бутина. Тя се призна през вчерашния ден за отговорна пред федерален съд във Вашингтон, че е работила като съветски сътрудник за да се внедри във авторитетно американско оръжейно лоби, с цел да окаже въздействие върху американски консервативни деятели и политици.
Руският външен министър Сергей Лавров насочи рецензии към Съединени американски щати, че са се пробвали "да пречупят волята й и да я принудят да признае неща, които евентуално не е направила ", съобщи Франс прес.
"Тя е арестувана при по-тежки условия от тези, при които нормално биват държани рискови рецидивисти ", сподели Лавров.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР