Кремъл отбеляза желанието на украинския президент Володимир Зеленски да обсъди

...
Кремъл отбеляза желанието на украинския президент Володимир Зеленски да обсъди
Коментари Харесай

Лавров: Зеленски лъже, че е готов да обсъди неутралитета на Украйна

Кремъл означи желанието на украинския президент Володимир Зеленски да разиска вероятно заричане за неутралитет от страна на Украйна.

Според съветския министър на външните работи Сергей Лавров украинският президент Зеленски лъже, че е подготвен да разиска неутралитета на Украйна.

„ Нашите начинания от декември предходната година са ориентирани точно към търсенето на гаранции отвън рамките на разширението на военнополитическите блокове, на първо място НАТО. Затова пропуснатите благоприятни условия на президента Зеленски са добре известни. Не би трябвало в този момент да трансферира от болната глава на хубавичко “, сподели Лавров.

Лавров разгласи, че президентът Путин е взел решение за специфичната военна интервенция, с цел да демилитаризира и денацифицира Украйна. Според съветския първи посланик Москва не може да признае настоящето държавно управление в Киев като демократично.

По-рано през днешния ден Михайло Подоляк, съветникът на Зеленски съобщи, че Украйна е подготвена за договаряния с Русия за безпристрастен статут, само че желае гаранции за сигурност. Тези бойни дейности би трябвало да бъдат прекратени, сподели още Подоляк.

" Украйна постоянно е оставяла място за договаряния. Включително в този момент, когато Русия стартира пълномащабна инвазия. Тази война би трябвало да бъде спряна. Тези военни дейности би трябвало да бъдат прекъснати ", сподели Михайло Подоляк.

" Чухме от Москва какво желаят да кажат. Ако желаят да приказват за статут на индиферентност, нямаме боязън от сходна полемика. Въпросът е единствено кой и по какъв начин ще може да подсигурява сигурността на Украйна и осъществяването на споразуменията посредством гаранти ", добави той.

В послание към нацията тази нощ президентът Володимир Зеленски съобщи, че Русия рано или късно ще би трябвало да беседва с Украйна.

По думите на Подоляк Зеленски се намира в Киев, а задачата на съветската войска е да го ликвидира. В Украйна има дефицит на гориво, банковата система работи обикновено, пристанища и въздушно пространство остават затворени, споделя още Подоляк.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР