Кремъл осигури мир в Южен Кавказ със сделката си за

...
Кремъл осигури мир в Южен Кавказ със сделката си за
Коментари Харесай

Кремъл осигури мира, но Турция спечели войната

Кремъл обезпечи мир в Южен Кавказ със договорката си за преустановяване на шестседмичния спор сред Армения и Азербайджан поради Нагорни Карабах, само че Турция завоюва войната. Така английското издание The Telegraph разяснява обстановката в Нагорни Карабах.

Силната турска политическа поддръжка, модерните безпилотни летателни апарати и опитните турски военни обърнаха салдото към Азербайджан и му разрешиха да превземе арменските позиции в съвсем непревземаемата планинска цитадела Нагорни Карабах.

Арменският министър председател Никол Пашинян евентуално нямаше различен избор, с изключение на да се съгласи на унизително спокойно съглашение, което подсигурява надмощието на Азербайджан и принуждава бойците му да изоставен покрайнината. За турския президент Реджеп Тайип Ердоган експанзионистичната външна политика е от главно значение за неговия имидж.

Войната сподели и лимитираното пространство на Русия за маневриране в Южен Кавказ. Сега тя се нуждае от турска поддръжка, даже и да е на назад във времето, с цел да наложи непоклатимост. Кремъл се опита два пъти да наложи преустановяване на огъня, само че и двата пъти се провали. Що се отнася до Запада, той наподобява изрично безразличен. Опитът за преустановяване на огъня, контрактуван от Съединени американски щати, се срина съвсем незабавно, откакто мастилото изсъхна върху документите. Разсеян от ковид, терористичните офанзиви и президентските избори в Съединени американски щати, Западът пропусна смисъла на войната в Нагорни Карабах.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР