Кремъл осъди днес липсата на далновидност“ у европейците след като

...
Кремъл осъди днес липсата на далновидност“ у европейците след като
Коментари Харесай

Кремъл заклейми гоненето на 150 руски дипломати

Кремъл осъди през днешния ден „ неналичието на предвидливост “ у европейците откакто стана ясно, че западни европейски страни ще изгонят общо към 150 съветски дипломати поради съветската атака в Украйна, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

„ Съжаляваме. Намаляването на опциите за другарство на дипломатическо равнище в тези сложни условия “ значи „ липса на предвидливост, което ще усложни в допълнение “ връзките сред Русия и Европейски Съюз, съобщи пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Той добави, че изказванията, че съветските сили са направили военни закононарушения като са екзекутирали цивилни в украинското градче Буча са „ чудовищна имитация “, целяща да очерни съветската войска “, съобщи Ройтерс. „ Това е просто добре режисирано, само че трагично шоу “, сподели Песков. „ Това е имитация, целяща оклеветяване на съветската войска и тя няма да успее “, добави той.

" За следващ път призоваваме интернационалната общественост: разграничете се от такива прочувствени усещания и мислете с главите си “, сподели Песков. „ Сравнете обстоятелствата и разберете с каква чудовищна имитация си имаме работа “, добави той.

Коментирайки опцията за осъществяване на следствие на обстановката в Буча, Песков означи, че „ би трябвало да се намерения до каква степен в този момент е допустимо в действителност независимо, неутрално и неангажирано следствие “, съобщи ТАСС.

Русия редовно излага позицията си по обстановката в Буча, сподели Песков, само че груповият Запад „ е закрил очи и уши “ и не желае да слуша, съобщи ТАСС.

Запитан за апела на президента на Съединени американски щати Джо Байдън президентът Владимир Путин да бъде съден за военни закононарушения, Песков сподели, че сходни изказвания са неприемливи и неподобаващи на американски водач, заяви Ройтерс.

Според Песков, Съединени американски щати евентуално ще наложат спомагателни наказания на Русия. „ Американците надали ще се откажат от обичаната си процедура “, уточни представителят.

Песков посочи, че Русия не отхвърля опцията за среща сред президента Путин и украинския президент Володимир Зеленски, само че това може да се случи, единствено в случай че преди този момент бъде контрактуван документ.

По-рано през днешния ден съветски заместник-външен министър сподели, представен от организация Интерфакс, че Русия и Украйна не престават интензивните мирни договаряния по видеовръзка, само че Песков отхвърли да разяснява напредъка в договарянията, отбелязва Ройтерс.

Прессекретарят отхвърли да разяснява и продължителността на „ специфичната военна интервенция “ в Украйна, заяви ТАСС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР