Кремъл осъди арестите на двама руски граждани в Италия и

...
Кремъл осъди арестите на двама руски граждани в Италия и
Коментари Харесай

Кремъл осъди арестите на двама руски граждани в Италия и Германия

Кремъл осъди арестите на двама съветски жители в Италия и Германия, осъществени по искане на Вашингтон, който ги упреква в противозаконна продажба на американски технологии на оръжейни компании в Русия, заяви ТАСС.

" Ние осъждаме сходни арести на съветски жители ", реагира представителят на съветското президентство Дмитрий Песков, обещавайки " да направи всичко ", с цел да отбрани засегнатите, съобщи Българска телеграфна агенция.

Един от тях, Артьом Ус, задържан в понеделник на летище в Милано, е наследник на съветския политик Александър Ус, губернатор на сибирския район Красноярск, означи Франс прес.

Друг обвинен по този случай руснак, Юрий Орехов, беше задържан в Германия в понеделник.

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати съобщи, че ще изиска изгонването на двамата. Вашингтон ги упреква, че дружно с други трима руснаци и двама венецуелски петролни брокери са закупили от Съединени американски щати електронни съставни елементи, поставяни на самолети, радари или ракети, след което са ги препродали на съветски оръжейни компании, заобикаляйки настоящите наказания.

Част от това съоръжение съгласно Вашингтон по-късно е било употребявано на украинските бойни полета.

Мрежата е обвинена, че е употребила една и съща подставена компания за прекачване на стотици милиони барели венецуелски нефт към Русия и Китай.

Арестите бяха осъществени в миг, когато Москва и Вашингтон водят договаряния за замяна на пандизчии, в това число американска баскетболистка, наказана в Русия на девет години затвор за трафик на опиати.

Вчера говорителката на съветската дипломация Мария Захарова осъди новите два ареста като " взимане на политически заложници ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР