Кремъл обяви днес, че Русия ще спре да продава петрол

...
Кремъл обяви днес, че Русия ще спре да продава петрол
Коментари Харесай

Песков: Русия ще спре да продава петрол на страните, които наложат ценови таван

Кремъл разгласи през днешния ден, че Русия ще спре да продава нефт на страните, които наложат таван за цените на съветските енергийни запаси, заяви Ройтерс.

Позицията на ръководещите в Москва е, че сходни ограничавания на цените ще доведат до " основна дестабилизация на световния петролен пазар ". " Компаниите, които наложат ценови таван, няма да бъдат измежду тези, които ще получават съветски нефт ", съобщи пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков в удостоверение на мненията по тематиката, които направи през вчерашния ден вицепремиерът Александър Новак.

" Просто няма да си сътрудничим с тези компании на основата на непазарни правила ", добави Песков, оповестява Българска телеграфна агенция.

Говорителят на Кремъл добави, че " Русия изследва по какъв начин налагането на ценови таван върху износа на петрола й ще се отрази на нейната стопанска система ".

Министрите на финансите от групата на седемте най-развити международни стопански системи (Г-7) през днешния ден ще проведат онлайн съвещание. Очаква те да обсъдят в елементи проектите за налагане на таван на цените на съветския нефт, чиято цел е да бъдат лимитирани приходите на Москва от продажбата на черно злато.

По-рано тази година Европейският съюз наложи частична възбрана за закупуване на съветски нефт. Тя ще понижи с 90 % вноса му в страните от Европейски Съюз, когато влезе в действие напълно, разгласи Брюксел. Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи през днешния ден, че е време Европейски Съюз да обмисли налагането на сходни ценови таван и за покупките на съветски природен газ.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че " европейските жители са тези, които ще платят цената на сходни ограничения ". Преди Русия да нахлуе в Украйна през февруари, близо половината от съветския експорт на недопечен нефт и на петролни артикули беше ориентирана към Европа, по данни на Международната организация за силата (МАЕ).

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР