Кремъл обяви, че западноевропейските държави трябва да участват в разговори

...
Кремъл обяви, че западноевропейските държави трябва да участват в разговори
Коментари Харесай

Кремъл подкрепи Макрон Европа да бъде част от нов ядрен договор

Кремъл разгласи, че западноевропейските страни би трябвало да вземат участие в диалози за нов контракт за надзор над нуклеарните оръжия сред Русия и Съединени американски щати след анулацията на Договора за очистване на ракетите със междинен обсег, осведоми " Ройтерс ".

Говорителят на съветския президент Дмитрий Песков съобщи пред публицисти, че Москва поддържа коментара на френския водач Еманюел Макрон, че западноевропейските страни би трябвало да вземат участие на договарянията.

Вчера президентът на Франция Еманюел Макрон се разгласи за нуждата от основаване на нов контракт за стратегическите нуклеарни оръжия. " Важно е да имаме стратегически разговор с Русия ", прикани той.

Песков също разяснява плануваното от НАТО нарастване на разноските за защита. Той означи, че Москва е права да се тревожи от експанзията на Алианса на изток и политиката на въздържане.

" Виждаме, че НАТО организира дейности за въздържане и агресия във връзка с страната ни. Това единствено може да ни тормози ", сподели Песков.

По думите му Русия няма да бъде въвлечена в скъпа въоръжена конкуренция макар държанието на НАТО.

Междувременно Макрон още веднъж сподели, че държи на думите си за " мозъчната гибел " на НАТО, като означи, че е предизвикал точния спор за посоката на Алианса.

Преди срещата на върха на НАТО в Уотфорд Макрон беше запитан от публицист дали стои зад думите си. " Да, изцяло. Реално ни разреши да проведем някои значими диспути ", отговори той.

Според него дебатите обгръщат въпроси като по какъв начин да създадем дълготраен мир в Европа и да разясним кой е врагът.

Мисля, че е наша отговорност да отговорим на двусмислието, което може да бъде нездравословно и да проведем действителен стратегически спор. Започна и аз съм удовлетворен, сподели още той.

В началото на август Русия и Съединени американски щати прекратиха осъществяването на Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обсег.

През февруари Съединени американски щати започнаха изтеглянето си от Договора за очистване на ракетите със междинен обсег, като упрекват Москва в създаване на ракети, които са в нарушаване на съглашението. Москва предприе реципрочни ограничения и напусна контракта.

Договорът за очистване на ракетите със междинен обхват е подписан през 1987 година от президента на Съединени американски щати Роналд Рейгън и последния руски водач Михаил Горбачов. Договорът от 1987 година лимитира производството, потреблението и съхраняването на балистични ракети с наземно базиране със междинен (от 1000 до 5500 километра) и дребен обсег (от 500 до 1000 километра). /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР