Кремъл обяви, че руският президент Владимир Путин се е срещнал

...
Кремъл обяви, че руският президент Владимир Путин се е срещнал
Коментари Харесай

Путин се е срещнал с Пригожин броени дни след метежа на Вагнер

Кремъл разгласи, че съветският президент Владимир Путин се е срещнал с командирите на частната военна компания " Вагнер ", управлението на компанията, в това число Евгений Пригожин, която се е състояла на 29 юни, пет дни след управлявания от тях боен бунт, съобщи Интерфакс.

„ Наистина, президентът имаше такава среща, той предложения на нея 35 души - всички командири на отряди и управлението на ротата, в това число самия Пригожин. Тази намира се състоя в Кремъл на 29 юни, тя продължи съвсем три часа “, сподели Дмитрий Песков, прессекретар на президента на Руската федерация, пред кореспонденти.

По думите му детайлности за срещата не са известни. „ Единственото, което можем да кажем, е, че президентът даде оценка на дейностите на компанията на фронта по време на Специалната военна интервенция, а също по този начин даде своята оценка на събитията от 24 юни. Путин изслуша обясненията на командирите и им предложи спомагателни разновидности за назначение и по-нататъшно бойно потребление ", добави Песков.



" Самите командири показаха своята версия за случилото се, те подчертаха, че са правилни поддръжници на президента и висшия главнокомандващ, а също по този начин споделиха, че са подготвени да продължат да се бият за Родината. Това е всичко, което мога да кажа за тази среща ", уточни Песков.

На 23-24 юни в Русия се случиха събития с присъединяване на ЧВК " Вагнер ", които бяха квалифицирани от правоохранителните органи на Руската федерация като опит за въоръжен протест, а Федералната работа за сигурност образува наказателно произвеждане против притежателя на ЧВК " Вагнер ", което след два дни беше прекъснато. 



Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР