Кремъл обяви, че решението на Финландия да се присъедини към

...
Кремъл обяви, че решението на Финландия да се присъедини към
Коментари Харесай

Песков: Присъединяването на Финландия към НАТО е заплаха за Русия

Кремъл разгласи, че решението на Финландия да се причисли към НАТО " несъмнено " е опасност за Русия и че разширението на военния блок няма да направи Европа или света по-стабилни.

Пред кореспонденти по време на конферентен диалог, представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че стъпките, подхванати от Финландия за присъединение към НАТО, са мотив за жалост и причина за налагане на съразмерен отговор.

Отговорът на Русия на присъединението на Финландия към НАТО ще зависи от това, до каква степен военната инфраструктура на алианса ще се приближи до границите на страната, акцентира Песков.

Президентът и министър председателят на Финландия обявиха по-рано през днешния ден, че страната им би трябвало да кандидатства за присъединение към военния алианс " без закъснение ".

Президентът и премиерката на Финландия приканиха за участие на страната в НАТО.

От своя страна някогашният президент Дмитрий Медведев, в този момент зам.-председател на Съвета за сигурност на Русия предизвести през днешния ден Запада, че увеличението на военната поддръжка за Украйна от страна на Съединени американски щати и съдружниците им рискува да докара до спор сред Русия и НАТО.

Подобен спор постоянно носи риска да се трансформира в пълномащабна нуклеарна война, написа Медеведев в " Телеграм ":

" Помпането на оръжия с Украйна от страните в НАТО, образование на бойци да употребяват западна екипировка, изпращането на наемници и ученията на страни от Алианса край нашите граници усилват вероятността от директен и открит спор сред НАТО и Русия ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР