Кремъл обяви, че президентът на Русия Владимир Путин е здрав

...
Кремъл обяви, че президентът на Русия Владимир Путин е здрав
Коментари Харесай

Кремъл: Путин е в отлично здраве, независимо от опитите да го изкарат болен

Кремъл разгласи, че президентът на Русия Владимир Путин е здрав и отхвърли " подправените известия, че той не е в положително здравословно положение ", съобщи Ройтерс.

" Всичко е наред с неговото здраве ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков в отговор на заложен от публицист въпрос на ежедневната му конференция. " Знаете, че украински осведомителни експерти, както и американски и английски такива, през последните месеци пускат всевъзможни фейкове за здравословното положение на президента – това са просто едни фейкове ", добави той.

Путин се закашля на своя обществена изява в сряда и осведомителната организация " Интерфакс " цитира негови думи, че е настинал леко при визитата си в Иран предния ден. " Беше доста горещо в Техеран през вчерашния ден, 38 градуса по Целзий и климатикът работеше доста мощно там. Така че се оправдавам ", сподели 69-годишният Путин.

Международният интерес към неговото здравословно положение се ускори през последните месеци, в това число откакто бяха оповестени фотоси от негови срещи с съветски и задгранични публични представители, на които се вижда по какъв начин те седят на противоположните краища на дълга маса, като защитна мярка против COVID-19 , отбелязва Ройтерс. От време на време фрагменти демонстрираха Путин да върви сковано . От началото на съветската инвазия в Украйна президентът постоянно се появява на публични места и графикът му със срещи и телефонни диалози е цялостен. Той направи и две пътувания в чужбина през последния месец.

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс също отговори на въпрос по тематиката за здравето на Путин. На конгрес за сигурността, извършен в Съединени американски щати, Бърнд сподели, че Путин е " в прекомерно положително здраве " .

В коментар за хода на битката за лидерския пост на ръководещата Консервативна партия във Англия представителят на Кремъл означи, че всичко, което се случва там е тяхна вътрешна работа. " Предвид всички предходни изявления се надяваме, че бъдещият английски министър-председател въпреки всичко ще се ориентира към по-балансирана и премерена изразителност във връзка с нашата страна, когато встъпи в служба ", добави Песков.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР