Кремъл не коментира преговорите за износ на украинско зърно, тъй

...
Кремъл не коментира преговорите за износ на украинско зърно, тъй
Коментари Харесай

Песков: Преговорите за украинското зърно минават през военните

Кремъл не разяснява договарянията за експорт на украинско зърно, защото те минават през военните. Това сподели пред публицисти прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, отговаряйки на въпрос за вероятностите за реализиране на съглашение в тази област, предава

„ Работата е в ход, тя се прави посредством военните и оттова ще се дава информация, в случай че е належащо “, добави още Песков.

На 13 юли в Истанбул ще се организира среща на военни делегации от Русия, Турция, Украйна и представители на Организация на обединените нации по въпроса за износа на зърно по море от украинските пристанища за интернационалните пазари.

„ Москва чака прогрес в обстановката с блокирането на преноса за Калининград от Литва, само че към този момент няма дефинитивно решение на този въпрос. Засега няма завършване на тази обстановка. Очакваме прочут прогрес, само че към този момент не можем да твърдим, че този проблем е решен “, разяснява Песков в отговор на молба да разяснява изявления, че Европейски Съюз и Русия сякаш са постигнали съглашение за директни товари до района.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР