Кремъл не е готов за преговори със Съединените щати, ако

...
Кремъл не е готов за преговори със Съединените щати, ако
Коментари Харесай

Русия няма да преговаря със САЩ за напускане на Украйна

Кремъл не е подготвен за договаряния със Съединените щати, в случай че изискването е " отдръпване от Украйна ", само че съветският водач Владимир Путин беше, е и остава като цяло отворен за контакти, сподели президентският представител Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

Той припомни думите на американския президент Джо Байдън, че договаряния са вероятни " единствено откакто Путин напусне Украйна ". В отговор на уточняващ въпрос на публицист, че Кремъл не е подготвен за това, Песков отговори: " Разбира се, специфичната военна интервенция продължава ".

" Но в това време президентът Путин беше, е и остава отворен за контакти, за договаряния. Разбира се, най-предпочитаният метод за реализиране на нашите ползи е посредством мирни, дипломатически средства ", акцентира прессекретарят.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън от своя страна съобщи през днешния ден, че Съединените щати желаят да подсигуряват, че спорът в Украйна няма да прерасне в международна война.  Той уточни, че Вашингтон поддържа контакт с Русия, с цел да предотврати потенциално потребление на нуклеарни оръжия от Москва.

" Не сме забелязали някакви необикновени дейности в тази посока, само че има такива опасения. Не изключваме подобен поврат на събитията ", акцентира американският първи посланик.

Руските управляващи никога не са желали договаряния за обстановката в Украйна, но постоянно са заявявали, че са подготвени да договарят, каза в сряда в Москва съветският външен министър Сергей Лавров.

По сходен метод съветският външен министър приказва и за договарянията с Вашингтон. " Попитахте за контактите сред Путин и Байдън. Няколко пъти сме казвали, че в никакъв случай не се отхвърляме от контакти ", сподели той на конференция в Москва.

Лавров обаче посочи, че сега няма смисъл да се разискват със Съединени американски щати въпроси, свързани със стратегическата непоклатимост, отвън подтекста на събитията в Украйна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР