Kремъл казва, че е невъзможно Русия да се върне към

...
Kремъл казва, че е невъзможно Русия да се върне към
Коментари Харесай

Кремъл: Невъзможно е Русия да се върне към сделката за износ на зърно в Черно море


Kремъл споделя, че е невероятно Русия да се върне към договорката за експорт на зърно в Черно море, до момента в който не бъде спазено съглашение, обвързвано с съветските ползи, отхвърляйки апела на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш Москва да се причисли още веднъж.

Гутериш в понеделник прикани Русия да възобнови разрешаването на Украйна да изнася безвредно зърно от своите морски пристанища, все пак, което Русия назовава " специфична военна интервенция ", в сходство с предлагането, което той направи на президента Владимир Путин.

„ Наистина писмото на господин Гутериш още веднъж излага някакъв проект за деяние и съдържа обещания, че в един миг ще бъде допустимо да се приложи съветската част от тези договорености “, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред кореспонденти.

„ За страдание, сега е невероятно да се върнем към договорката, тъй като тя (споразумението, обвързвано с Русия) не се извършва и де факто в никакъв случай не е било изпълнявано.

По-рано във вторник Русия съобщи, че е отразила офанзива с дрон през нощта против боен патрулен транспортен съд в Черно море, където и Русия, и Украйна предизвестиха, че кораби, приближаващи се до противников пристанища, могат да бъдат третирани като военни цели.

Експертите настояват, че тази последна ескалация на войната може да има широкообхватно влияние върху световната продоволствена сигурност.

През последните няколко дни Русия се прицели в украинската сериозна инфраструктура за експорт на зърно, откогато даде обещание да отмъсти за офанзивата, която повреди основен мост сред Русия и анексирания от Москва Кримски полуостров. Руските публични лица упрекнаха за удара украинските безпилотни самолети.

Украйна също се стреми да продължи да изнася зърно по море. Тя изпрати писмо до Международната морска организация на Организация на обединените нации за основаване на собствен личен краткотраен корабен кулоар, заявявайки, че ще „ обезпечи гаранции за обезщетение за вреди “.

Но Русия предизвести, че ще одобри, че кораби, прекосяващи елементи от Черно море, носят оръжия за Украйна.

Украйна от своя страна отговори, че плавателните съдове, които се насочват към съветските черноморски пристанища, ще се смятат за „ носещи военни товари с всички свързани опасности “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР