Кремъл каза в петък, че е определена примерна дата за

...
Кремъл каза в петък, че е определена примерна дата за
Коментари Харесай

Според Кремъл има примерна дата за видеосреща между Путин и Байдън

Кремъл сподели в петък, че е избрана примерна дата за среща във видеоконферентен формат сред президентите Владимир Путин и Джо Байдън, само че се чака удостоверение от Белия дом, съобщи Ройтерс.

По думите на Юри Ушаков, външнополитически консултант на Путин, съветският президент има намерение на насочи към американския си сътрудник предложение за гаранции, че НАТО няма да се уголемява повече на Изток и че ще спре разполагането край съветските граници, включително в Украйна, на оръжия, застрашаващи сигурността на Русия. " Предвид напрегнатата обстановка в този момент има незабавна потребност от представянето на съответни гаранции. Това просто не може да продължава по този начин ", сподели съветникът пред кореспонденти.

Той добави че по време на видеосрещата си двамата държавни глави може да обсъдят договореностите, които са постигнали на срещата си в Женева през юни, както и ситуацията в Афганистан, Иран, Либия и Сирия и стратегическата непоклатимост.

По мотив изказванията на Киев и Запада, че понастоящем Русия разполага заплашително огромни количества бойци и бойна техника край границите на Украйна Ушаков отхвърли обвиняванията, че това е демонстрация на настъпателност. Според него в тази ситуация няма никаква ескалация, а Русия има цялостното право да размества войските си на своята територия.

Представителят на Кремъл добави, че диалозите на Путин с Байдън ще се състоят след визитата на съветския президент в Индия идната седмица.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР