Кремъл каза днес, че е изключително обезпокоен от течовете, открити

...
Кремъл каза днес, че е изключително обезпокоен от течовете, открити
Коментари Харесай

Кремъл изрази безпокойство, че течовете по газопроводите Северен поток 1 и 2 може да са саботаж

Кремъл сподели през днешния ден, че е " извънредно смутен " от течовете, открити по газопроводите " Северен поток " 1 и 2. Говорителят на съветското президентство Дмитрий Песков съобщи, че никаква догадка не би трябвало да бъде изключена, в това число тази за бойкот, съобщи Франс прес.

„ Изключително сме обезпокоени от тази вест. Наистина приказваме за щета на газопровода заради неустановени аргументи в изключителната икономическа зона на Дания “, сподели Песков пред публицисти и назова наличната информация „ доста тревожна “.

„ Наистина налягането (в газопроводите) е спаднало доста “, добави той. Попитан за опцията за акт на бойкот, той отговори: " Нито един вид не може да бъде изключен ".

Газопроводите " Северен поток 1 " и " Северен поток 2 ", построени за превозване на съветски газ до Европа, бяха наранени от необясними течове в Балтийско море, открити от датските и шведските управляващи.

Тези два газопровода, ръководени от консорциум, подвластен от съветския газов колос " Газпром ", са в основата на напрежението сред Москва и Европа в подтекста на войната в Украйна.

Доставките по " Северен поток 1 ", газопровод, който доставя Германия и други европейски страни, са спрени, публично по механически аргументи. По газопровода " Северен поток 2 " в никакъв случай не е бил доставян газ заради липса на позволение. Двете тръби обаче бяха цялостни с газ, което изяснява течовете, показва Агенция Франс Прес.

Европейската комисия сподели през днешния ден, че е прибързано да се спекулира за повода за течовете по газопроводите " Северен поток " 1 и 2, предопределени да доставят газ от Русия за Европа, съобщи Ройтерс.

" На този стадий е прекомерно прибързано да се спекулира за аргументите... Редица страни изследват този въпрос и ще останем в стеснен контакт в тях, само че в действителност в този момент не е моментът да се спекулира ", сподели на постоянна конференция представителят на Европейската комисия.

Еврокомисията следи развиването към течовете деликатно и към този момент не вижда някакво отражение върху сигурността на доставките за Европа, сподели още представителят.

Датската премиерка Мете Фредериксен сподели през днешния ден, че " не може да изключи " версията за бойкот след откриването на три теча по съветските газопроводи " Северен поток " 1 и 2, минаващи по дъното на Балтийско море към Европа, съобщи Асошиейтед прес.

Премиерката се изрече, откакто по едно и също време бяха открити проблеми и с двата газопровода. Тя направи това изявление по време на на церемонията по стартирането на нов газопровод с норвежки газ, който има за цел да освободи Полша и Европа от потребността от съветски газови доставки.

Служители споделиха, че течовете не съставляват никаква опасност за енергийните доставки, а съгласно специалисти вредите за околната среда ще бъдат лимитирани.

Датските управляващи оповестиха през вчерашния ден, че са открили теч от газопровода " Северен поток 2 ", който в никакъв случай не е бил в употреба. По-късно те бяха осведомени и за доста намаляване на налягането на газопровода " Северен поток 1 ", който до наскоро беше основен източник на газ за Германия.

Шведската морска администрация сподели през днешния ден, че са открити два теча от газопровода " Северен поток 1 ", който отчасти минава през шведски води.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР